Hormonale onbalans gevolgen voor vrouwen

October 3

Hormonale onbalans gevolgen voor vrouwen

De endocriene organen en weefsels regelen van veel lichaamsfuncties, uit het algemene tempo van de stofwisseling van het lichaam naar de precieze timing van de menstruele cyclus. Hormoon onevenwichtigheden kunnen diep vrouwelijke vruchtbaarheid en vele andere lichaamsfuncties beïnvloeden. De fysieke gevolgen van een hormoon onbalans op een vrouw lichaam helpt vaak haar arts thuis in op de onderliggende oorzaak van het probleem.

Onregelmatige menstruatie

Onregelmatige menstruatie bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd zijn een symptoom van de stempel van hormoon onbalans. Veel ziekten en aandoeningen kunnen het verstoren van de juiste hormoonbalans vereist voor regelmatige menstruatie, neemt nota van de National Library of Medicine encyclopedie MedlinePlus. Inconsistent vrouwelijke hormoonproductie door de eierstokken---optreedt zoals bij vrouwen het naderen van de menopauze en die met polycysteus ovarium syndroom---algemeen oorzaken onregelmatige menstruatie. Een overactieve of underactive schildklier leidt ook vaak tot onregelmatige menstruatie. Abnormale niveaus van hormonen uit de hypofyse van de hersenen of de bijnieren kunnen ook leiden tot een hormoon onbalans, wat leidt tot onregelmatige menstruatie. De tests van het bloed te meten verschillende hormoon niveaus aids bij het bepalen van de onderliggende oorzaak van menstruele onregelmatigheden.

Overmatige lichaamsbeharing

De bijnieren van vrouwen produceren normaal gesproken kleine hoeveelheden testosteron. Onder vrouwen met abnormaal verhoogde testosteron productie, overmatige lichaam haargroei of hirsutisme, ontwikkelt meestal. Vrouwen met teveel testosteron, of hyperandrogenism, merken grof haargroei op de romp, terug, extremiteiten, bovenlip of kin, meldt de Amerikaanse vereniging van klinische endocrinologen. Mogelijke oorzaken van hyperandrogenism met hirsutisme omvatten polycysteus ovarium syndroom, bepaalde soorten tumoren van de eierstokken, hypofyse tumoren, en bijnier begroeiing of tumoren.

Hoofdhuid haaruitval

Verschillende soorten hormoon onevenwichtigheden kunnen leiden tot hoofdhuid haaruitval bij vrouwen. Mannelijke patroon kalende, met een terugtrekkende haargrens en haaruitval op de top van het hoofd, kan optreden bij vrouwen met buitensporige circulerende testosteron. Vrouwen met een overactieve of underactive schildklier ervaren vaak algehele dunner worden van het hoofdhaar, neemt nota van de American Academy of Family Physicians op de patiënteninformatie website FamilyDoctor.org.

Opvliegers

Opvliegers zijn plotselinge, korte perioden van overvloedig zweten gepaard met het gevoel van wordt oververhit. Opvliegers optreden in ongeveer 85 procent van de vrouwen naarmate zij dichter bij menopauze en voor een variabele tijd na de menopauze, meldt de website van de medische informatie InteliHealth. Biomedische wetenschappers theoretiseren dat opvliegers als gevolg van het lage oestrogeenniveaus optreden.

Opvliegers bij jonge vrouwen kunnen een symptoom van primaire ovariële insufficiëntie, een toestand waarin de eierstokken niet meer consequent tot normale niveaus van vrouwelijke geslachtshormonen, verklaart de National Institutes of Health. Vrouwen met primaire ovariële insufficiëntie kunnen ontwikkelen vroeg osteoporose ten gevolge van de hormonale onevenwichtigheden die is gekoppeld aan de voorwaarde.


gerelateerde artikelen