Hersenenspelen voor revalidatie van de beroerte

September 21

Hersenenspelen voor revalidatie van de beroerte

Revalidatie therapieën voor beroerte overlevenden zijn een manier voor particulieren om te verplaatsen, handelen of spreken met meer succes. Fysiotherapie, ergotherapie en logopedie alle focus op openlijke gedrag. Het gebruik van spellen aan de omscholing van de hersenen is recenter en is gerelateerd aan onze wetenschappelijke en technologische vooruitgang

Spiegel truc

In 1996 vroeg neuorologist Dr. Vilayanur S.Ramachandran en collega's amputees om een virtuele realty box (een spiegel aan de middellijn geplaatst) te gebruiken om de reflectie van hun ontbrekende ledematen ervaring. Bijvoorbeeld, een persoon met een geamputeerde ledemaat van links zou plaatsen hun juiste ledemaat voor de spiegel en het resultaat was de reflectie van het linker ledematen bewegen in de ruimte. Een van de meest intrigerende resultaten was dat verschillende patiënten ervaren phantom ledemaat pijn gebood de hersenen aan het unclench van de vuist van de ontbrekende ledematen door het observeren van een weerspiegeling van de ledemaat doen. Wanneer de hersenen keek de gesimuleerde vuist unclench, was de phantom ledemaat pijn verwijderd.

Sinds Ramachandran de eerste gepubliceerde studie, is de zogenaamde "spiegel vak" gebruikt in diverse onderzoeken als een strategie ten aanzien van functionele herstel van de beroerte overlevenden. Bijvoorbeeld, in een 2003 studie gerapporteerd in de "Archieven van fysische geneeskunde & revalidatie," een spiegel doos werd gebruikt samen met ingebeelde verkeer met overlevenden van de slag van de chronische fase een manier bieden waarmee goede voorbeelden geven van verkeer voor de hersenen praktijk verkeer door de verminderde ledemaat. De 4-weekse protocol opgenomen gesimuleerde praktijk op een verscheidenheid van eenvoudige en complexe actie sequenties. Hoewel deelnemers in de chronische fase (meer dan 1-jarige post-lijn waren) en de interventie geen fysieke praktijk betrokken, werden winsten in de werkelijke prestaties van de verminderde ledematen gezien na de oefening van de simulatie.

De virtuele wereld van Wii

Een hoger-tech versie van virtuele realty wordt aangeboden van de Nintendo Wii-systeem. Individuen inloggen als een avatar die overeenkomt met hun grootte en gestalte en speel een verscheidenheid aan sporten.

In een 2009, rapporteerde de onderzoekers bij de Universiteit van Queensland in Australië die ervaring met de Wii Fit resulteerde in een onmiddellijk effect op evenwicht en kracht. In 2010, St. Michael van ziekenhuis In Toronto is de voltooiing van een klinische proef beoordeling van de verbetering van de prestaties van beroerte overlevenden. Patiënten die zijn toegewezen aan de Wii groep ontvangt een intensief programma bestaande uit acht 60 minuten durende Wii gokkenzittingen over een periode van 14 dagen.

Er zijn ook enkele casestudies die hebben gemeld op de waarde van het gebruik van de virtuele wereld van Wii motor prestaties te verbeteren. Bijvoorbeeld, een studie gepubliceerd in "Fysiotherapie" in 2008 verslag uitgebracht over een puber met cerebrale parese deelnemers aan trainingen met behulp van Wii sportgames waaronder Boksen, tennis, bowling en golf. Verbeteringen in visual-perceptuele verwerking, posturale controle en functionele mobiliteit werden gemeten na de opleiding en positieve resultaten werden gevonden op bijzondere waardevermindering en functioneel niveau.

Terwijl spiegel reflectie kan gek de hersenen in het denken van een ledemaat is aanwezig en werkt prima, de Wii dwazen de hersenen in het denken van de persoon functioneert binnen een volledig andere omgeving.

Robot-assisted Games

De meest technologische hersenenspelen voor revalidatie van de beroerte gebruiken robots. Verscheidene groepen van onderzoekers ontwikkelen robotic apparaten en protocollen voor het gebruik ervan. Veel van de apparaten zijn specifiek voor de arm beweging. In een studie van 2008 gemeld in het tijdschrift "Brein", ontving chronische fase beroerte overlevenden drie weken van de therapie met een hand-pols-robot die zou helpen bereiken wanneer het nodig was. Bijvoorbeeld, de robot kan bewegen een hand meer snel of nauwkeurig naar een bewegend doelwit. Na deze opleiding waren er twee belangrijke gevolgen. Eerste, deelnemers die robotic bijstand in alle sessies (in tegenstelling tot slechts de helft van hen) ontvangen bleek de grootste functionele winst. Ten tweede verhoogd hersenen scannen met MRI bleek sensomotorische cortex activering over de periode van de therapie is aangetoond dat werk met de robot hersenen veranderingen veroorzaakt.

Een nadeel aan het gebruik van robots is dat toegang relatief beperkt is. Gebruik is doorgaans beperkt tot personen die deelnemen aan onderzoek in een laboratorium van de revalidatie of behandeling bij een kliniek die zijn gehuisvest binnen een medisch onderzoek-omgeving.


gerelateerde artikelen