Tekenen en symptomen van een infectie in de keel

August 11

Een infectie in de keel is een medische aandoening, beter bekend als candida Oesophagitis. Dit type infectie ontstaat als een natuurlijk voorkomende gist genaamd Candida albicans ongecontroleerd in de keel groeit. Mensen die hebben aangetast of verzwakt immuunsysteem als gevolg van ziekte of ziekte-behandelingen, zoals HIV, leukemie of chemotherapie, lopen een verhoogd risico op het ontwikkelen van een infectie van de keel, volgens MedlinePlus, een publicatie van de National Institutes of Health. Mensen die de ontwikkeling van een van de tekenen en symptomen van een infectie in de keel moet een arts raadplegen voor verdere evaluatie en verzorging.

Zere keel

Mensen die dit type van een infectie hebben kan sensaties van pijn ervaren tijdens het slikken vanwege keelpijn symptomen, meldt Discovery Health. Schimmel overgroei in de keel kan ontvlammen en irriteert deze regio van het spijsverteringskanaal, die ongemak kan veroorzaken. Pijnlijke slikken of keelpijn symptomen kunnen bijdragen tot een tijdelijk verlies van eetlust in bepaalde mensen.

Moeite met slikken

Ontsteking van de keel veroorzaakt door een gist infectie kunt beperken deze doorgang, wat leidt tot moeite met slikken. Getroffen mensen kunt genieten van een aanhoudende of terugkerende gevoel dat iets aan de achterkant van de keel vastzit. Daarnaast bepaalde mensen kan borst ongemak of ongebruikelijke druk in de keel of bovenlichaam ervaren na het eten als gevolg van het slikken van moeilijkheden, MedlinePlus wordt uitgelegd.

Orale infectie

Een orale infectie of de lijster, kan voorkomen in combinatie met een infectie van de keel, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. In feite, kan een keel infectie ontwikkelen bij hoge niveaus van gist in de mond, veroorzaakt door Candida, naar de keel migreren. Symptomen van spruw zijn mondelinge ongemak; verminderde smaaksensatie; witte, romige mondelinge letsels langs de mond of de tong; gebarsten huid op de hoeken van de mond; en kleine mondelinge bloeden. Mensen met een orale of keel infectie moeten over het algemeen een antischimmel medicatie voor de uitroeiing van de infectie en ongemakkelijk tekenen en symptomen verlichten.


gerelateerde artikelen