Cafeïne & Theobromine

November 7

Cafeïne & Theobromine

Dan voorschrift of illegale drugs zijn cafeïne en theobromine de meest voorkomende centrale zenuwstelsel stimulerende middelen die u kunt tegenkomen. In feite, vanwege het tijdstip van opneming in veel populaire producten kan u verbruiken veel meer van hen dan je zou recept stimulerende middelen. Cafeïne, veel meer gemeenschappelijke van de twee, vormt een ingrediënt in frisdranken, thee, koffie, dieetpillen en andere producten. Theobromine verschijnt meestal in chocolade, aangezien het vaak in cacao, de basis stof van chocolade optreedt. Terwijl cafeïne en theobromine soortgelijke effecten produceren kunnen, zijn ze niet precies hetzelfde.

Voordelen van cafeïne

Sommige voedingsmiddelen en dranken die u inslikken bevatten cafeïne natuurlijk, terwijl fabrikanten ook een kunstmatige versie ervan in andere producten zetten. Cafeïne stimuleert uw centrale zenuwstelsel. Om deze reden, veel mensen gebruiken het, met name in dranken, zelf wakker te maken zich meer alarm te voelen. Ook kun je het rechte als over-the-counter anti-slaap hulpmiddelen. Deze stimulatie van uw centrale zenuwstelsel is een bijkomend voordeel van waardoor u zich minder honger. Om deze reden bevatten fabrikanten vaak cafeïne in gewichtsverlies producten.

Bijwerkingen van cafeïne

De dezelfde effecten cafeïne produceert als voordelen ook tot zijn bijwerkingen leiden kunnen. Bijvoorbeeld, kan de alertheid veroorzaakt door de inname van cafeïne maken het moeilijk of onmogelijk voor u om te slapen wanneer u wilt. De stimulerende effecten kunnen ook zenuwachtigheid en gevoelens van opwinding veroorzaken. U kan overdreven zenuwachtig voelen wanneer u teveel cafeïne, geeft Drugs.com aan. U kunt worden meer prikkelbaar zijn dan normaal.

Theobromine voordelen

Zoals cafeïne, kan theobromine helpen halen u op, en houdt u meer alert en wakker. Haar effecten optreden op een gelijkaardige manier aan cafeïne. Tenzij chocolade makers specifiek cafeïne aan chocolade toevoegt, heeft de snoep uiteraard geen cafeïne in het. De impuls die je van het eten van chocolade krijgt komt van theobromine. Een kleine hoeveelheid chocolade eten kan vernieuwen u, maar het eten van grote hoeveelheden kan bijwerkingen veroorzaken, evenals aanwinst van het gewicht.

Theobromine bijwerkingen

Theobromine kan je je voelt ziek in je maag en je kan overgeven als u niet typisch het inslikken of je teveel verbruikt. Het kan ook zorgen dat u uw normale eetlust verliezen. Zoals cafeïne, kan theobromine veroorzaken gevoelens van onrust en angst. Het kan ook bevingen veroorzaken in je lichaam, met name in uw ledematen, DrugInfoSys.com notities.

Cafeïne en Theobromine

Omdat zowel cafeïne en theobromine als stimulerende middelen in uw centrale zenuwstelsel werkt, inname van hen beiden op hetzelfde moment hun effecten te kan vergroten. U kunt meer alert en wakker dan als u alleen een of het ander geconsumeerd worden. De bijwerkingen, ook kan worden verhoogd, zodat je voelen kan meer angstig en onrustig dan wanneer u een afzonderlijk nemen.


gerelateerde artikelen