Symbicort bijwerkingen

February 19

Symbicort, algemeen bekend als budesonide en formoterol, is een medicijn gebruikt voor de behandeling van bronchospasms (airway beperkingen) in dergelijke longaandoeningen als astma en chronische obstructieve longziekte (COPD), stelt Drugs.com. Symbicort is een geïnhaleerde medicatie die dient om te ontspannen van de spieren van uw luchtwegen u kunt gebruiken bij het ademen. Als uw arts beslist te schrijven u Symbicort, leren over zijn bijwerkingen.

Ernstige bijwerkingen

Symbicort kan leiden tot zulke ernstige bijwerkingen als witte vlekken en zweertjes in je mond, volgens Drugs.com. Het kan ook invloed hebben op je hart en leiden tot tachycardie (snelle hartslag), pijn op de borst en onregelmatige hart ritmes genoemd aritmieën. Symbicort kan ook uw bloeddruk verhogen en leiden tot dergelijke symptomen als wazig zien, een hevige hoofdpijn, tinnitus (geluid in uw oren), verwarring, angst, convulsies en moeite met ademhalen. U kan worden vatbaar voor infecties en koorts, een zere keel, koude rillingen, de griep en zwakte te ontwikkelen. In andere gevallen kan u ontwikkelen piepende ademhaling nadat Symbicort gebruikt. Onmiddellijke medische hulp krijgen als u deze symptomen.

Candida Albicans infectie

Volgens «««RxList.com is Symbicort een geïnhaleerde medicatie die de groei van zwammen in uw mond en de keel kan veroorzaken. Deze bijzondere schimmel, candida albicans wordt genoemd. Deze soorten infecties verlaten witte fragmentarisch laesies overal uw mondelinge regio. Ga naar uw arts als u merkt dat deze letsels, omdat candida albicans infecties kunnen eenvoudig worden behandeld met schimmeldodende medicijnen. Spoel uw mond met water gedurende ten minste 30 seconden elke keer na het nemen van Symbicort zoals dit de groei van zwammen verminderen kan.

Overdosis

Overdosis Symbicort kunnen een beangstigende ervaring. U kan ontwikkelen spierkrampen, misselijkheid, moeite met ademhalen, braken, tremoren en slapeloosheid, stelt Drugs.com. Gebruikers kunnen ook schommelingen in hun hartslag, pijn op de borst, ervaren flauwvallen spreuken en convulsies. Onmiddellijke medische hulp krijgen om te keren deze verlammende symptomen.

Effecten op de groei

RxList.com stelt dat Symbicort groei bij kinderen stunt kunt. Uw arts aanpassen van het kind dosering ter vermindering van deze bijwerkingen. Het is belangrijk je kind bezoek uw arts regelmatig zodat ze zijn hoogte tijdens Symbicort gebruik kunt controleren.

Osteoporose

Volgens «««Drugs.com, kan langdurig Symbicort gebruik leiden tot verlies bone. Wanneer gecombineerd met andere osteoporotisch risicofactoren zoals roken, familiegeschiedenis en slechte voeding, uw risico op osteoporose ontwikkeling omhoog schiet. Bespreek met uw arts over uw risico voor het ontwikkelen van osteoporose houdend Symbicort.

Effecten op uw ogen en bloed

Symbicort kan ook leiden tot glaucoom (conditie die gekarakteriseerd wordt door verlies van perifere visie) en staar (troebel van de lenzen van uw oog), bestuurlijk RxList.com. Symbicort kan ook verlagen de hoeveelheid kalium en niveaus van de glucose (suiker) in uw bloed te verhogen. Hypokalemie (een lage kalium-niveau) kan bijdragen tot hart ritme veranderingen en hyperglycemie (hoge bloedsuikerspiegel) kan leiden tot dergelijke symptomen als frequente dorst en honger.

Allergische reactie

In sommige gevallen kan Symbicort leiden tot een allergische reactie. Symptomen zijn problemen met ademhaling, netelroos en zwelling van het gezicht, lippen en keel. Onmiddellijke medische hulp vinden om te snel behandelen van deze symptomen.

Dood

In sommige ongelukkige gevallen heeft Symbicort verergerd astma symptomen (wheezing en moeite met ademhalen) en leidde tot een dodelijk ongeval. RxList.com stelt dat formoterol fumaraat dihydraat, een onderdeel van Symbicort, is verantwoordelijk voor deze potentieel dodelijke reactie. Symbicort is bedoeld voor chronische astma lijdt en mag niet worden gebruikt als een redding-inhalator.


gerelateerde artikelen