Alot van bananen gezond eet?

November 14

Alot van bananen gezond eet?

In de Verenigde Staten zijn bananen populairder dan elk ander fruit. Over de hele wereld is er zelfs een bananen dieet dat is populair in Japan. Echter, hoewel de bananen zijn gezond, het is niet een goed idee om het eten te veel van hen in één dag, volgens een artikel op GulfNews.com.

Banaan voeding

Een middelgrote banaan bevat 110 calorieën, 1 gram van eiwit en 3 gram vezels en bevat geen vet, cholesterol of natrium. Het is een goede bron van kalium en biedt 35% van de dagwaarde of aanbevolen dagelijkse inname, voor vitamine B-6; 20 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine C; 10 procent van de dagelijkse waarde voor magnesium; 8 procent van de dagelijkse waarde voor riboflavine; 6 procent van de dagelijkse waarde voor folaat; 4 procent van de dagelijkse waarde voor niacine en thiamine; en 2 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine A, ijzer en fosfor.

Voordelen van de banaan

De hoge niveaus van kalium en koolhydraten in de sector bananen maken ze een goede bron van brandstof voor atleten. De vezel in de sector bananen kan helpen lager uw risico voor darmproblemen, hoge cholesterol, hart-en vaatziekten en diabetes. De vezel kan helpen u opvullen en houden u gevoel volledig voor meer, het helpen van u houden van eten meer calorieën dan je nodig hebt en het verkrijgen van het gewicht.

Overtollige banaan consumptie

Eten van te veel bananen kan veroorzaken sommige onaangename bijwerkingen als gevolg van hun vezelgehalte, met inbegrip van indigestie en de noodzaak om naar de badkamer vaak, vooral als je het verhogen van uw vezel inname plotseling en niet van voldoende vloeistoffen drinken. Bananen zijn ook relatief hoog in calorieën voor een vrucht. Met een banaan of twee per dag kan geen kwaad, zolang u rekening te houden met de calorieën, maar wegblijven van diëten die adviseren dat u vijf of tien bananen per dag eten.

Aanbevelingen

In plaats van consumeren een heleboel bananen, moet je ze met mate samen met andere groenten en fruit eten. Eten van een verscheidenheid van groenten en fruit verhoogt de potentiële voordelen voor de gezondheid, aangezien verschillende vruchten verschillende combinaties van voedingsstoffen bevatten. Als u de hoeveelheid vezels die je eet verhoogt, doe dus geleidelijk om te minimaliseren van de mogelijke bijwerkingen.


gerelateerde artikelen