Hoe is roken rimpels veroorzaken?

December 30

Nicotine- en gifstoffen

Nicotine is een chemische stof die in grote doses kan het doden van een persoon, verslag onderzoekers van de American Cancer Society. Rokers inslikken nicotine evenals kleine hoeveelheden van de giftige stoffen gevonden in sigaretten, die gewoonlijk zijn opgenomen in het lichaam en afgebroken. Niotine is verslavend, maar de chemische stoffen gebruikt voor het maken van sigaretten, de grootste schade toebrengen aan het lichaam. Chemische stoffen in de tar geproduceerd door sigaretten bevatten ammoniak, cyanide, acetyleen en formaldehyde. American Cancer Society onderzoekers melden dat de chemische stoffen gevonden in sigaretten niet hoeft te worden ingeademd om beschadiging van de huid. Roken maakt naast kanker en Long ziekten, voortijdige veroudering van de huid.

Chemische effecten op huid

Artsen het Mayo Clinic rapport dat roken rimpels op het gezicht, alsmede andere gebieden van het lichaam veroorzaakt. De nicotine en de chemicaliƫn die worden gebruikt in de productie van de sigaret verkleinen de bloedvaten op de buitenste laag van de huid. Smaller bloedvaten verminderen bloedcirculatie naar de huid. Als bloedstroom verzwakt, de huid geen goede zuurstof en andere voedingsstoffen nodig om te blijven soepel, zoals vitamine A. Er zijn tientallen van chemicaliƫn die worden gebruikt voor de productie van sigaretten die ook schadelijk zijn voor collageen en elastins, die de vezels waardoor de huid sterk en elastisch.

Fysieke effecten op huid

De warmte die is gemaakt door de sigaar of sigaret is irriterend voor de ogen en de neus, waardoor vaak rokers scheel om te voorkomen dat de rook en de hitte. Constante loensen te bevorderen, maakt extra rimpels. Nastreven van de lippen te vestigen in de rook maakt ook rimpels rond de mond.

Nadat u stoppen met roken

Rimpels veroorzaakt door roken zullen niet automatisch verdwijnen wanneer een persoon wordt afgesloten roken, verslag Mayo Clinic artsen. De kreuken kan verlichten, echter, en krijgt niet slechter. De huid begint te gezonder binnen 12 uur na het stoppen zoals koolmonoxide niveaus dalen. Binnen drie maanden na het stoppen, wordt verkeer teruggezet in de niveaus van de pre Rookvrije, gezondere huid bevorderen. Voormalige rokers kunnen een dermatoloog over collageen injecties of Botox raadplegen als ze willen de verschijning van rimpels verminderen.


gerelateerde artikelen