Is het Atkins dieet goed voor Type II Diabetes?

May 6

Is het Atkins dieet goed voor Type II Diabetes?

Tussen de twee types van diabetes komt Type 2 – voorheen bekend als volwassen - onset diabetes – vaker voor dan Type 1. De voorwaarde is een levenslang ziekte gekenmerkt door een hoog niveau van suiker, ook wel bekend als glucose in uw bloed. Hoewel u kan nooit worden genezen van Type 2 diabetes, kunt u deze beheren door de dieetbehoeften wijzigingen. Sommige mensen kunnen wenden tot het Atkins dieet, een strikt koolhydraatarm eten plan; Nochtans, zou dit niet de juiste optie voor iedereen.

Totale risico van Type 2 Diabetes

Omdat koolhydraten belangrijkst bloedsuiker beïnvloeden, is een vorm van koolhydraten-control vereist voor het beheren van Type 2 diabetes. Het Atkins-dieet, met zijn eiwitrijk, vetrijke dieet opgesplitst in vier fasen, met een twee weken durende inleidende fase die ernstig koolhydraten beperkt, kunnen echter niet de juiste manier om uw bloedsuiker controle. Volgens een studie gepubliceerd in 2011 in "The American Journal of Clinical Nutrition", was een koolhydraatarm dieet rijk aan dierlijke eiwitten en vet – zoals Atkins – positief gekoppeld met een verhoogd risico van Type 2 diabetes bij mannen.

Voordelen van gewichtsverlies

Omdat obesitas het risico van Type 2 diabetes verhoogt, kunt deel van de werkelijke leiding opnemen afvallen. Het Atkins dieet bevordert gewichtsverlies; echter, aan boord gecertificeerd internist Dr. Tim Harlan zegt dat het van het eten van minder calorieën en zeer voedingsmiddelen bewerkte in plaats van koolhydraten te elimineren. Ondanks dit, een studie gepubliceerd in 2007 in "The American Journal of Clinical Nutrition" gesloten dat een koolhydraatarm dieet misschien wel de meest effectieve manier voor mensen met Type 2 diabetes om te vermageren; de studie werd echter gedeeltelijk gefinancierd door de Robert C. Atkins Foundation. MedlinePlus raadt aan werken met een arts, verpleegkundige en diëtist om te bepalen van de juiste voeding plan voor u die zowel met verlies en bloedsuiker gewichtsbeheer kan helpen.

Risico van verzadigd vet

Bij gebrek aan hoog koolhydraat consumptie, verzadigd vet is niet schadelijk voor uw gezondheid, stelt het Atkins dieet-website. Het dieet raadt consumptie van dierlijke eiwitten, vaak hoog in verzadigd vet, en ook vol-vet zuivelproducten. Voor diabetici, echter deze consumptie van verzadigd vet kunnen gevaarlijk zijn. Volgens de American Diabetes Association, mensen met diabetes hebben een hoog risico op hart-en vaatziekten, en teveel verzadigd vet verder verhoogt dit risico door het verhogen van bloed cholesterolniveaus. Zij beveelt aan verzadigd vet op minder dan 10 procent van de totale dagelijkse calorieën te beperken.

Type 2 Diabetes Management

Praat met uw arts over de beste manier om controle van uw Type 2-diabetes. De American Diabetes Association adviseert een gezonde voeding die uit magere eiwitten zoals pluimvee, vis en peulvruchten, fruit en groenten, nonfat zuivel en gehele korrels bestaat; de meerderheid van deze voedingsmiddelen, zoals peulvruchten, fruit, nonfat zuivel en gehele korrels, zijn echter verboden op het Atkins dieet. MedlinePlus beveelt ook aan regelmatige lichaamsbeweging toe te voegen aan uw routine om uw diabetes te beheren.


gerelateerde artikelen