Chemotherapie-voordelen

July 18

Medisch beoordeeld door
Brenda Spriggs, MD, MPH, MBA

Chemotherapie-voordelen

Veel verschillende soorten chemotherapie drugs worden gebruikt in een verscheidenheid van manieren om te behandelen van verschillende soorten kanker. De voordelen van chemotherapie zijn vernietigen kankercellen, krimpende bestaande tumoren en preventie kankercellen van bloeiende en te vermenigvuldigen. Het doel is te voorkomen of vertragen van de progressie van de ziekte te helpen verlengen levensduur. Aangezien deze geneesmiddelen ernstige bijwerkingen hebben kunnen, moeten chemotherapie voordelen worden afgewogen tegen risicofactoren en de verwachte resultaten.

Verkleinen van tumoren

Een tumor is een verzameling van abnormaal groeiende cellen. Bij chemotherapie wordt gebruikt om een bestaande tumor te verkleinen, wordt het voordeel ter verbetering van de levenskwaliteit van de patiënt door het verminderen van de pijn en de druk veroorzaakt door de tumor is. Hoewel de tumor waarschijnlijk blijven groeien of terugkomen is, kunt een tumor krimpt regelen de ziekte voor zover een kankerpatiënt langer zullen leven. Chemotherapie wordt ook gebruikt voor verschrompelen tumoren voorafgaand aan chirurgie of straling behandelingen.

Beheren van kanker

Omdat kankercellen kunnen groeien en zich snel verspreiden, is het een voordeel van de chemotherapie te vertragen of te voorkomen dat de groei. Chemotherapie kan helpen voorkomen dat kankercellen zich verbreidt vanuit de oorspronkelijke site naar andere delen van het lichaam. Soms wordt chemotherapie gebruikt te vernietigen elke kankercellen die blijven in het lichaam na bestraling of een operatie en kunnen ook worden gebruikt om te helpen met het effectiever maken van straling behandelingen. Chemotherapie is vaak de behandeling gebruikt bij kanker die werd uitgeschakeld in het verleden terug naar hetzelfde gebied of naar een ander deel van het lichaam komt. In de gevorderde stadia van kanker, kan chemotherapie worden gebruikt om te helpen verlichten van de symptomen en het verbeteren van kwaliteit van leven, hoewel het leven niet uitbreiden.

Genezen kanker

In sommige gevallen elimineert chemotherapie volledig kankercellen of tumoren uit het lichaam. Volgens de American Cancer Society, als de kanker zich bevindt niet weer voor vele jaren, het kan worden beschouwd als genezen, maar aangezien kanker op elk moment terugkeren kan, artsen doen niet in het algemeen vaststellen een volledige genezing als het primaire chemotherapie voordeel. Behandeling plannen en doelstellingen variëren, evenals de voordelen verwacht van chemotherapie, afhankelijk van het soort kanker, of waar het vandaan komt en hoe Geavanceerd het is op het moment van behandeling.


gerelateerde artikelen