Wat Is een hepatische dieet?

April 30

De lever is een van de belangrijkste organen in het menselijk lichaam. Het voert de vitale functies, met inbegrip van het metabolisme, enzymproductie, omzetting van voedingsstoffen in energie en ontgifting. Het heeft zelfs de mogelijkheid om zichzelf te regenereren als onderdeel van het beschadigd raakt. Een gezonde lever is essentieel voor het lichaam van de algehele welzijn. Daarom is het noodzakelijk om te zorgen voor de lever door gezonde levensstijl en dieet practices.

Functie van de lever

De lever is de grootte van een voetbal, het grootste orgaan in het lichaam, zegt de Hepatitis Foundation International. Haar primaire functie is het filteren van het bloed en het verwijderen van vreemde stoffen opgenomen via de huid of van eten en ademen. Het ontgift het lichaam door het elimineren van deze toxinen. Het is verantwoordelijk voor het omzetten van voedsel in energie, regulering van hormonen en produceren immunoglobulinen. De lever regelt de productie en uitscheiding van cholesterol en helpt weerstaan infectie door het verwijderen van bacteriën uit de bloedbaan.

Voedingsmiddelen ter bescherming van de lever

Het dieet kanaal benadrukt het belang van een gezond dieet ter ondersteuning van de werking van de lever. Een gezond dieet is een dat een verscheidenheid van voedselrijke voedingsmiddelen uit elk van de voedselgroepen omvat. Het zal helpen de lever tegen schade beschermen en bevorderen van goede werking. Een goede voeding is ook hoog in vezel. Vezel bindt aan cholesterol in de lever en gal in de darmen, vervoer van toxines uit het lichaam. Dus, een dieet hoog in vezel helpt de lever bij haar verantwoordelijkheden ontgifting.

Belang van anti-oxidanten

Volgens de website van de lever transplantatie India beschermen anti-oxidanten tegen vrije radicalen, of bijproducten van menselijke stofwisseling. Beta-caroteen, gevonden in zoete aardappelen, wortelen, abrikozen, pompoenen en mango's, helpen bij de ontgifting van de lever. Een krachtige antioxidant, lycopeen, gevonden in tomaten, guave, watermeloen en papaja, onderdrukt kankerverwekkende vrije radicalen. Selenium, gevonden in rijst en tarwe, en vitamine E, overvloedig in amandelen, oliën en broccoli, beschermt de lever tegen schadelijke toxines. Vitamine A, bevordert van citroenen, sinaasappelen, granen, pluimvee en vis, ontgifting.

Andere essentiële voedingsstoffen

Vrouwen Fitness bespreekt de betekenis van consumeren voedsel met folaat, magnesium, ijzer, B vitamines, methionine, cysteïne en choline. Toxiciteit in het lichaam kan worden ondergeschikt aan een tekort aan deze voedingsstoffen die de lever nodig voor detoxificatie heeft. Een dieet met inbegrip van bonen, vers fruit en groenten, zorgt gezonde oliën, noten, zaden en yoghurt voor voldoende inname van deze voedingsstoffen. Bovendien bevatten complexe koolhydraten, zoals bruine rijst en bonen en mager eiwitten, met inbegrip van linzen, eieren, kip en vis, het lichaam met essentiële vitaminen en mineralen die de lever beschermen.

Wat te vermijden

Zoals gemeld door de Hepatitis Foundation International, de lever fungeert als een filter voor alcohol in het lichaam en daarom kan worden beschadigd door het consumeren van grote hoeveelheden alcohol. Alcoholgebruik kan de lever, permanente schade of littekens overwerk. Milieuverontreinigende stoffen, met inbegrip van dampen van verfverdunners, bug sprays en andere spuitbussen, moeten ook worden vermeden. Ze worden opgepikt door de cellen van het bloed in de longen en droeg naar de lever, waar ze zijn voorkomt en geloosd in de gal. Deze chemicaliën kunnen overweldigen de lever, onherstelbare schade als gevolg.


gerelateerde artikelen