Natriumbicarbonaat & vitamine C

May 16

Natriumbicarbonaat & vitamine C

Zowel vitamine C en natriumbicarbonaat zijn aangeprezen als genezing van kanker door leveranciers preying op wanhopige patiënten. Sommige websites aandringen dat ze worden gebruikt in combinatie, het negeren van het feit dat natriumbicarbonaat vitamine C. vernietigt Andere websites roemen hen zo goedkoop kuren terwijl tegelijkertijd pleiten voor dubieuze regimes kost honderden dollars. Terwijl natriumbicarbonaat en vitamine C een plaats in de verstandige gezondheidszorg regimes hebben, niet vallen voor vergezocht beweert dat zijn niet gebaseerd op deugdelijk bewijs.

Vitamine C

Vitamine C is een wateroplosbare vitamine die betrokken zijn bij de synthese van collageen, noradrenaline synthese en vetstofwisseling. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannen en vrouwen is respectievelijk 90 mg en 75 mg. Naast deze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid raadt de USDA dat rokers 35 mg meer, ongeacht geslacht verbruiken. Het Linus Pauling Instituut wijst erop dat hoewel deze aanbevelingen voldoende zijn om te voorkomen dat tekort, zij niet noodzakelijkerwijs optimale inname. Er is discussie over de optimale dosis.

Natriumbicarbonaat

Natriumbicarbonaat is niet een nutriënt. Ook wel bekend als zuiveringszout, wordt dit nietje van de pantry keuken gebruikt als een zurende agent en een ontgeurder. Gemengd met water, produceert het een fundamentele oplossing die kan worden gebruikt als een antacidum voor de behandeling van brandend maagzuur en de academische wereld veroorzaakt door geavanceerde nierziekte.

Mengsel

Wetenschappers hebben bekend de gevolgen van het mengen van natriumbicarbonaat en vitamine C al sinds 1936, toen een studie over het onderwerp werd gepubliceerd in the "Journal of Nutrition." De auteurs van deze studie gemeten de hoeveelheid vitamine C hersteld van de urine van mensen die dronk een vast bedrag van jus d'orange. De auteurs bepaald dat het bedrag van vitamine C uitgescheiden door toediening van natriumbicarbonaat werd verlaagd. Follow-up studies in de jaren 1940 bleek dat dit effect als gevolg van de neutralisatie van de vitamine C door het natriumbicarbonaat.

Conflicterende Claims

Het effect van vitamine C op kankercellen heeft onderzocht sinds de jaren 1970. Het Linus Pauling Instituut wijst op verscheidene studies die vitamine C suggereren kunnen zinvol zijn bij de behandeling van deze ziekte. Echter, deze studies zijn twijfelachtig omdat ze minder dan vijf onderwerpen hebben.

Een andere onderzoeksgroep die gepubliceerd in juli 2011 "European Journal of Obstetrie, gynaecologie en de reproductieve biologie" meende dat het gebruik van vitamine C-suppletie "om het afwenden van pre-eclampsie, kanker en andere ziekten is een 'voedings' industrie gestuurde mythe, die zou moeten worden afgestapt."


gerelateerde artikelen