Wat Is een goed BMI voor het uitvoeren van een 5K?

September 12

Wat Is een goed BMI voor het uitvoeren van een 5K?

Lopende vijf kilometer kunnen een uitdagende en lonende ervaring op hetzelfde moment. Of u concurrerend of gewoon voor de lol, kan extra lichaamsgewicht worden houden je terug uit het bereiken van uw doel-tijd. Body Mass Index of BMI, kan u een startplek om alles te bereiken van uw optimale gewicht geven. Maar het vinden van uw beste prestaties gewicht moet u mogelijk andere methoden voor de beoordeling van de lichaamssamenstelling.

BMI bepalen

BMI is een berekende getal bepaald door uw gewicht in kilogrammen te delen door uw lengte in meter het kwadraat. De Centers for Disease Control en preventie-Staten dat er een vrij nauwkeurige indicator van lichaamsvet voor de algemene bevolking. Meting van de BMI minder dan 18,5 is ondergewicht; 18,5 tot 24,9 is normaal gewicht; 25,0 tot 29,9 is overgewicht; en 30,0 of meer zwaarlijvige. Veel hoogopgeleide atleten hebben een hoger percentage van vetvrije massa dan nonathletes kan, en BMI niet een accurate manier om de samenstelling van hun lichaam te beoordelen. Omdat de spier is meer dicht dan vet, is een hoge BMI voor een sporter niet ongewoon.

Massa en gewicht

Matt Fitzgerald, auteur van het boek "Racing gewicht: hoe om te krijgen mager voor topprestaties" verklaart dat lichaamsvetpercentage een meer accurate maat voor optimale race gewicht is, omdat spiermassa in overweging, in plaats van gewoon lichaamsgewicht duurt. Omdat uw mager spier draagt bij aan de kracht van de productie, verbetert het de prestaties in plaats van u te vertragen. Fitzgerald raadt het verkrijgen van een lichaamsvet percentage binnen de 80ste percentiel voor uw leeftijd en geslacht. Een deskundige opgeleide fitness om een nauwkeurige beoordeling van uw lichaamsvetpercentage te raadplegen.

Tweak om piek

Naast een gerichte een specifieke lichaamsvet percentage, raadt Fitzgerald experimenteren met uw gewicht te bereiken van optimale prestaties. Let op hoe je je vóór, tijdens en na het lopen voelt. Te laag lichaamsgewicht kan eerder belemmeren dan om uw prestaties te verbeteren. Snel afvallen kan resulteren in verlies van mager spier massa dat is cruciaal voor optimale prestaties. Fitzgerald merkt op dat het bereiken van optimale gewicht een proces van opleiding is en eten goed die over een langere periode van tijd plaatsvindt.

Hoe veilig om gewicht te verliezen

Bent u een concurrerende atleet, zal afvallen tijdens het laagseizoen meest gunstig zijn. Echter, wanneer u in seizoen bent, moet u om gewicht te verliezen langzaam en veilig. Ervoor te zorgen dat uw lichaam heeft genoeg voedingsstoffen is essentieel om een betere tijd. Zonder de juiste hoeveelheid koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen, zal je lichaam niet zitten kundig voor gelijke tred houden met uw training. Probeer te bezuinigen op grote porties. Omvatten meer fruit, groenten en gehele korrels. De vezel van de vruchten, groenten en gehele korrels zal helpen u volledige langer voelen.


gerelateerde artikelen