Contra-indicaties voor Shilajit Extract

May 24

Contra-indicaties voor Shilajit Extract

Shilajit is een pale-bruin tot zwart materiaal bestaande opgesplitste plant of dierlijk materiaal dat gecomprimeerd is tussen de lagen van gesteente. Het kan worden gevonden in het Himalaya-gebergte en in de traditionele geneeskunde is gebruikt voor eeuwen, volgens Robert Talbert van de California College van Ayurveda. Tijdens de zomermaanden lekt shilajit tussen rotsen als temperaturen stijgen. Vandaag de extracten van shilajit uitsluitend in de Ayurvedische geneeskunde worden gebruikt voor de behandeling van een groot aantal aandoeningen, waaronder: cardiovasculaire, immunologische, neurologische, endocrinologische en gastro-intestinale aandoeningen. Hoewel over het algemeen beschouwd als veilig om te gebruiken, shilajit extract kan interfereren met bepaalde processen en medicijnen en als zodanig heeft enkele contra-indicaties. Raadpleeg uw arts alvorens shilajit.

Diabetes

Shilajit wordt vaak gebruikt in de behandeling van diabetes. Volgens Dr. Michael Hartman, heeft shilajit aangetoond dat lagere bloedsuikerspiegel aanzienlijk. Diabetische patiënten moeten zich bewust zijn van dit als ze kunnen om te compenseren voor deze actie door het verlagen van de doseringen van insuline om te voorkomen van hypoglykemie. Als u diabetes hebt, raadpleegt u uw zorgverlener voordat shilajit nemen en/of veranderen van medicatie.

PKU

Fenylketonurie of PKU, is een zeldzame erfelijke aandoening waarbij het lichaam niet in staat is om het aminozuur fenylalanine metaboliseren. Onbehandeld, zal fenylalanine opbouwen in het lichaam van de patiënt van de PKU en een verscheidenheid van neurologische symptomen, met inbegrip van mentale retardatie veroorzaken. Volgens Medline Plus is de behandeling voor PKU een zeer streng dieet, dat is zeer laag in fenylalanine. Als shilajit bleek te bevatten kleine hoeveelheden van fenylalanine, is het gecontra-indiceerd voor patiënten met PKU.

Urinezuur opbouw

Urinezuur is een bijproduct van de spijsvertering. Tijdens normale werking, urinezuur Lost in bloed en passeert de nieren waar het wordt uiteindelijk geëlimineerd in de urine. Als te weinig urinezuur is geëlimineerd het in het lichaam veroorzaakt ziekte, zoals nierstenen en gouty artritis kan opbouwen. Volgens Robert Talvert, shilajit extract is aangetoond dat verhoging van de productie van urinezuur, en als zodanig niet mag worden genomen door personen met hoge urinezuur retentie.

Zwangerschap / verpleegkundige

Terwijl shilajit is gebruikt voor vele jaren in de traditionele geneeskunde, bestaan er weinig moderne onderzoekstudies van de effecten op het lichaam. Tot op heden er zijn geen veiligheidsstudies waarbij shilajit gebruiken bij zwangere of zogende vrouwen. Als zodanig, shilajit niet geïndiceerd voor gebruik door zwangere of zogende vrouwen.


gerelateerde artikelen