Foliumzuur & hoge bloeddruk

July 25

Foliumzuur & hoge bloeddruk

Met hoge bloeddruk of hypertensie, kan het verhogen van uw risico op hart-en vaatziekten en beroerte. Vele factoren kunnen leiden tot hoge bloeddruk, met inbegrip van genetica, voeding en levensstijl. Gegevens uit verschillende bronnen blijkt dat het consumeren van vitamine B9, ook wel genoemd folaat of foliumzuur, uw risico van hypertensie kan verminderen. Raadpleeg uw arts om te bepalen of het toevoegen van foliumzuur aan uw regime is aan te raden voor u.

Wat de bloeddruk Is

Bloed bloedvaten doorlopen uitoefent druk op de wanden. Wanneer het hart slaat, is de resulterende druk heet systolische druk, het hoogste getal in een lezing van de bloeddruk. Tussen beats is de hoeveelheid druk diastolische druk, aangegeven door het onderste getal in een lezing. Normale bloeddruk is minder dan 120/80; een consistent hogere lezing is te hoog en potentieel schadelijk.

Wat foliumzuur Is

Foliumzuur is een van de B-vitamines, ook wel vitamine B-9. De natuurlijke vorm geboden door voedsel heet folaat. Het is erg belangrijk tijdens de ontwikkeling, vooral bij zwangere vrouwen, zuigelingen en kinderen. Het helpt ook breken van homocysteïne, een samenstelling die gevonden in het bloed die schadelijk is voor cellen voering van de slagaders. Als deze cellen beschadigd zijn, kan het schip worden minder elastisch, waardoor hoge bloeddruk meer waarschijnlijk. Nuttigen van folaat-rijk voedsel of het nemen van folic zuur kan verminderen het risico van schade aan deze belangrijke cellen.

Bewijs

In 2005 publiceerde Dr. John Forman et al. een onderzoek in the "Journal van de American Medical Association" die aangeeft dat het risico van hypertensie onder meer dan 93.000 vrouwen over een periode van acht jaar was verminderd door inname van foliumzuur. In jonge vrouwen die dagelijks 1000 microgram folaat verbruikt, vonden de onderzoekers een 46 procent vermindering van de incidentie van hypertensie. Oudere vrouwen zag ook een soortgelijk voordeel, hoewel de verlaging van risico's lager. Een latere studie door Dr. Forman et al., gepubliceerd in 2009 in het hetzelfde dagboek bevestigd dat de gunstige effecten van foliumzuur in extra vrouwen onderwerpen.

Bronnen en aanbevelingen

De natuurlijke vitamine folaat wordt verzorgd door vele levensmiddelen, met inbegrip van spinazie, bonen, asperges, rijst, pinda's, sinaasappelen en eieren. Veel voedingsmiddelen zoals ontbijtgranen en brood zijn verrijkt met de synthetische vorm, foliumzuur. Foliumzuur is ook opgenomen in de meeste multivitaminen en is beschikbaar afzonderlijk als een aanvulling van winkels gezondheid van voedsel. De aanbevolen inname is 400 microgram dagelijkse voor volwassenen, en minder voor kinderen, afhankelijk van leeftijd. Niet meer dan 1000 microgram dagelijks consumeren, en uw arts raadplegen om te bepalen van het juiste bedrag voor uw situatie.


gerelateerde artikelen