Alcohol, angst & depressie

April 3

Alcohol, angst & depressie

Alcohol kan hebben een diepgaand effect op angst en depressie wanneer problemen met de psychische stoornissen of het drinken voordoen. Alcoholmisbruik of afhankelijkheid kan negatieve gevolgen hebben op gedrag, werk en gezinsleven. Angst produceert nervositeit over situaties. In extreme gevallen, kan het leiden tot irrationele angsten, beven, zwakte of gevoelens om controle te verliezen. Mensen met een depressie kunnen gevoelens van verdriet, wanhoop, vermoeidheid en suïcidale neigingen vertonen.

Effecten

Alcohol beïnvloedt de hersenen op een vergelijkbare manier dat angst en depressie, van invloed zijn op de hersenen, volgens Netdoctor. De aandoeningen invloed op een deel van de hersenen dat stemmingen produceert. Gebieden van de hersenen betrokken bij slecht slapen en verminderde eetlust zijn gekoppeld aan alcohol, angst en depressie. Genetische koppelingen kunnen beïnvloeden alcoholisme, depressie en angststoornissen, omdat veel mensen met het verslag van de stoornissen hebben leden van de familie met de dezelfde aandoening.

Betekenis

Matig drinken kan verlagen angst op momenten, maar zwaar drinken kan bijdragen aan de symptomen van de wanorde van de bezorgdheid, volgens «««Psychtreatment.com, de website voor St. Louis psychologen en informatie Counseling en doorverwijzing. De symptomen kunnen voortvloeien uit gegeneraliseerde angststoornis, paniekaanvallen en fobieën. Dronkenschap en terugtrekking uit alcohol kunnen leiden tot angststoornissen. Angst kan worden meer intens tijdens zwaar drinken en intrekking. Onthouding kan verbeteren of Elimineer angst na verloop van tijd. Het duurt drie tot vier weken voor angst verdwijnt bij sommige mensen, die een relatie tussen angst en alcohol, Psychtreatment.com notities aangeeft.

Functie

Alcohol wordt vaak gebruikt als zelfmedicatie voor mensen die lijden aan depressie, legt Netdoctor uit. Drinken kan brengen korte opluchting voor depressie, maar op lange termijn of zwaar gebruik verergert de psychische stoornis. Zwaar alcoholgebruik leidt ook depressieve stemmingen. Stressvolle gebeurtenissen en verwaarlozing van de kindertijd zijn factoren bij alcoholisme en depressie.

Deskundige inzicht

Een persoon die een emotionele of psychiatrisch probleem en een probleem met alcohol of drugs heeft wordt gedefinieerd als het hebben van een dubbele diagnose, zegt geestelijke gezondheid Amerika. Depressie en angst-stoornissen behoren tot de gemeenschappelijke stoornissen die worden gecombineerd met alcohol of drugs misbruik. In sommige gevallen, de psychische stoornis ontwikkelt eerst en de persoon kan het gebruik van alcohol of drugs als een kalmerend effect. Op andere momenten kunnen misbruik van alcohol of drugs de topconditie, waardoor snel op de symptomen van depressie of angst.

Preventie/oplossing

Wanneer alcoholproblemen, angst en depressie naast elkaar bestaan, de voorwaarden moeten afzonderlijk worden behandeld. Terugtrekking uit alcohol plaatsvindt meestal eerst door middel van ontgifting dus de persoon beter kunnen omgaan met de behandelingen voor de terugwinning van de alcohol, depressie en angststoornis. Het is mogelijk dat alcoholisme en depressie zo ernstig dat zij moeten onder controle worden gebracht, voordat de behandeling voor angst kan plaatsvinden, zegt het National Institute of Mental Health. Behandeling bestaat uit therapie en medicatie.


gerelateerde artikelen