Wassen van de handen stappen voor kinderen

January 22

Wassen van de handen stappen voor kinderen

Overzicht

Ziektekiemen kunnen snel verspreid tussen kinderen, vragen van uitbraken van de griep, verkoudheid en andere ziekten. Goede handen wassen kan helpen voorkomen dat de verspreiding van bacteriƫn, ziektekiemen en ziekten. Veel kinderen wassen hun handen, onjuist of helemaal niet. Help kinderen leren om hun handen grondig wassen door het verstrekken van duidelijke stappen voor hen te volgen. Post een grafiek of een poster met deze stappen boven de gootsteen voor kinderen om te raadplegen en tonen goed handen wassen praktijken jezelf voor kinderen.

Timing

Instrueer kinderen tot en met hun handen wassen na elke keer dat ze gaan naar de badkamer, het aanraken van een dier, blazen hun neus, hoesten of niezen, spelen in een zandbak of omgaan met afval of vuile speelgoed. Vertel kinderen dat zij ook hun handen wassen moeten voordat ze eten of verwerken van voedsel. Handen wassen van een deel van uw maaltijd routine, zodat het een tweede natuur, zoals een veiligheidsgordel in de auto zetten te maken.

Bevochtiging

Kinderen tot en met Verwijder ringen en armbanden voor het wassen hun handen zodat ze tussen hun vingers bereiken kunnen wijzen. Als de kinderen zijn het dragen van lange mouwen shirts, instrueren hen-- of hen helpen--om de onderkant van de mouwen omhoog duwen over hun polsen. Hebben ze hun handen grondig met warm stromend water nat voordat u toevoegt van zeep. De temperatuur van het water eerst testen, ervoor te zorgen dat het niet warm broeien of ijskoud voordat de kinderen hun handen eronder zetten.

Wassen

Instrueer de kinderen tot en met een paar druppels van zeep toevoegen aan hun handen en wrijf de soap rond te werken tot een schuim. Ze moeten hun handen samen wrijf krachtig gedurende ten minste 20 seconden. Ter gelegenheid van de tijd, kunnen kinderen zingen een lied of een vers van een lied in hun hoofd die duurt ongeveer 20 seconden, zoals "Rij, rij, rij uw boot," "De wielen van de Bus Go Round" of "Twinkle, Twinkle Little Star."

Spoelen en drogen

Vertel kinderen te spoelen hun handen in stromend water voor ongeveer 10 seconden te verwijderen van de zeep. Zij moeten dan hun handen met een verse wegwerp handdoek droog en gebruik vervolgens de handdoek te Draai de kraan dicht. Zorg ervoor dat de kinderen grondig hun handen drogen, en niet ze nat laat of vallen. De kraan met hun handen aan te raken kan opnieuw kiemen aan hun handen, waardoor de cyclus wassen minder effectief. Kinderen tot en met de gebruikte handdoek in de prullenbak gooien herinneren.


gerelateerde artikelen