Antihistaminicum bijwerkingen bij kinderen

July 31

Antihistaminicum bijwerkingen bij kinderen

Antihistaminica zijn medicijnen gebruikt voor de behandeling van eventuele oorzaak van de jeuk. Deze behandelingen kunnen toepassen op de jeuk geproduceerd door insectenbeten, bee stings, poison ivy, waterpokken en allergieën, William Sears, M.D., rapporten en Martha Sears, R.N. Veel gemeenschappelijke kinderen koude en allergie formuleringen bevatten antihistaminicum. Sommige bijwerkingen zijn geassocieerd met antihistaminicum gebruik bij kinderen waarvan ouders en verzorgers bewust moet.

Hoofdpijn

Sommige kinderen kunnen hoofdpijn optreden terwijl het nemen van een antihistaminicum. Deze bijwerking is tijdelijk en alleen voor een paar uur moet duren. Ouders mogen een kinderarts vragen over het gebruik van over-the-counter Kinder paracetamol voor de occasionele verlichting van hoofdpijn. In sommige gevallen is hoofdpijn een symptoom van de huidige allergieën van het kind en niet noodzakelijkerwijs een bijwerking van medicatie. Eventuele ernstige hoofdpijn in een kind moet onmiddellijk worden gemeld aan een arts.

Misselijkheid

Antihistamine medicatie kunnen leiden tot misselijkheid bij kinderen. Dit kan een direct effect hebben op hun eetlust. Voeding een kind kleinere maaltijden steeds vaker en waardoor ze zich houden aan een saai dieet kunnen helpen verlichten van de symptomen. Aangezien kinderen kunnen snel worden gedroogd, is het belangrijk voor ouders om te handhaven hydratatie door het aanbieden van water en vloeistoffen vaak. In ernstige gevallen, kan het gebruik van een vloeibaar voedingssupplement zinvol zijn om te zorgen voor voldoende inname van nutriënten bij gebrek aan eetlust.

Slaperigheid en duizeligheid veroorzaken

Antihistamine medicatie kan volgens «««Drugs.com, slaperigheid en duizeligheid veroorzaken. Kinderen lijken op sleepier en meer vermoeid dan gebruikelijk. Antihistaminica mag nooit worden gebruikt als een slaap steun voor kinderen tenzij onder de direkte begeleiding van een arts. Sommige kinderen hebben een tegenovergestelde reactie op antihistaminicum drugs en word geërgerd of hyperactief. Deze effecten moeten slijten als de medicatie begint langzaam te verdwijnen na enkele uren. Kinderen die last hebben van ernstige slaperigheid van antihistamine medicatie kunnen profiteren van het gebruik van een overdag niet-slaperig formule.


gerelateerde artikelen