Zet de halter Bank minder Stress op de spieren van uw schouder?

October 10

Zet de halter Bank minder Stress op de spieren van uw schouder?

Het schouder-gewricht heeft het grootste bereik van de beweging van om het even welk van uw gewrichten, waardoor het de meest kwetsbare aan verwonding. Het gewricht heeft de mogelijkheid om te verhuizen naar 1.600 posities in een driedimensionale ruimte. Dit vrije verkeer maakt de schouder kwetsbaar vanwege een inherent gebrek aan stabiliteit, dat voorziet in beweging. De halter bankdrukken is een voorbeeld van een oefening die kan de schouder verschuldigde compromis wil op het gewricht.

Letsel

Gewicht lifters die overtrain hun borst-, schouder- en middelste rugspieren vaak last van de primaire schouder impingement; het is ook gebruikelijk in atleten in hun 30s, volgens sport letsel Bulletin's website. Impingement is wanneer de rotator cuff spieren zijn ingeklemd tussen het bot van de bovenarm en een benige gedeelte van de schouder genaamd de coracoacromial boog. Zwakke rotator manchetten verhogen uw kans op het ontwikkelen van impingement. De halter bankdrukken is een traditionele gewicht training voor de borst en schouders. Het legt stress op het schouder-gewricht, hoewel minder dan wat oefeningen en meer dan anderen.

Halter bankdrukken

Een halter bench press richt zich op de voorste en mediale deltoides, pecs en triceps. De voorste en mediale delts zijn de voor- en zijkant delen van de grote schouder spieren. De pecs zijn de grote spieren van de borst. Deze oefening werkt ook de rotator manchetten als secundaire spieren. Hebt u een sterke rotator spieren te stabiliseren en te helpen tijdens deze oefening, bent u waarschijnlijk ervaren pijn of letsel. Voor het uitvoeren van de oefening, naar boven liggen op een bankje, halters naast uw oksels met de ellebogen gebogen te houden. Druk op de takken rechtop en niet uit aan de zijkanten.

Barbell Vs. halter

Een barbell bench press kunnen aanzienlijke stress plaatsen op uw schouders. Een barbell met een brede greep houden, benadrukt de ligamenten aan de voorzijde van de glenohumeraal-- of bal en socket--gemeenschappelijk zijn vanwege het horizontale ontvoering verkeer. Horizontale ontvoering is wanneer u uw bovenarmen zijwaarts afgestapt van het midden van je lichaam. Een brede greep betekent dat uw handen ver uit elkaar. Het verder uit elkaar houd je ze, de meer horizontale ontvoering uw schouders tijdens een bench press uitvoeren. Met afstanden smaller dan 1,5 maal de schouderbreedte van je vermijdt stress. Omdat een halter pers de breedte van de takken beperkt, plaatsen het minder stress op de schouders dan de barbell bench press.

Bankdrukken vs. gesloten keten oefeningen

Gesloten keten oefeningen zoals push ups zijn veiliger voor uw schouders dan open-keten oefeningen, zoals bankje persen. Een gesloten ketting oefening houdt een vaste positie aan het einde van de ledematen die u wilt verplaatsen. Bijvoorbeeld, tijdens een pushup zijn je handen in een vaste positie op de verdieping. Je handen verplaatsen tijdens de halter bench press, dus het is een open-keten-oefening. Aangezien de handen ver uit de schouders, creƫert het bankdrukken meer stress om te stabiliseren van de armen en schouder gewrichten.

Bankje persen vs. overmatige hoofd oefeningen

Gewichtheffen hoger dan schouderhoogte aanzienlijk benadrukt uw schouderverbinding. Dit soort oefeningen omvatten overhead persen en helling van de persen. Een bench press is minder belastend dan deze oefeningen omdat je armen op een hoek van 90 graden naar je romp met het gewicht over je borst, die makkelijker blijven is te stabiliseren.


gerelateerde artikelen