Factoren die invloed hebben op de hartslag

September 23

Er zijn vele factoren die invloed hebben op uw hartslag. De hartslag kan versnellen of vertragen vanwege stress, oefening, medicatie, trauma of ziekte. Zelfs ademhaling kan leiden tot lichte schommelingen van de hartslag. De meeste van de tijd denkt een persoon echt niet aan veranderingen in zijn hartslag. Alleen wanneer de verandering significant is hij bewust, en eventueel betrokken, afhankelijk van het effect.

Ademhaling

Voor veel mensen is er een natuurlijke gebeurtenis tijdens de ademhaling; de hartslag vertraagt ooit zo iets tijdens inspiratie. Wanneer je inademt, ziet u misschien uw hartslag vertragen en vervolgens onmiddellijk weer normaal.

Emotionele Stress

Donna D. Ignatavicius, MS RN en M. Linda Workman, Ph.D, auteurs van "Medisch-chirurgisch Nursing - Critical Thinking voor Collaborative Care," verklaren dat een deel van de menselijke reactie op psychologische stress een toename van de hartslag is. Emotionele stress veroorzaakt hetzelfde effect als fysieke stress. Angst en angst leiden tot het vrijkomen van hormonen, waardoor het hart pomp sneller en harder wordt voor het verstrekken van spieren met de nodige energie voor self defense of ontsnappen.

Fysieke belasting

Hard werken en oefening verhogen de hartslag van een gezond hart. Om te voldoen aan het lichaam van de vraag naar meer zuurstof, het hart slaat sneller en harder. In een ongezonde hart, kunnen de toegenomen vraag naar zuurstof vermoeidheid van het hart en veroorzaken bradycardie, of een trage hartslag.

Vagale stimulatie

Vagale stimulatie omvat speciale sensoren in het lichaam die zijn afgestemd op de wijzigingen van de bloeddruk. Wanneer een persoon draagt om een stoelgang hebben, leveren een baby of op te heffen iets erg zwaar, de verhoogde druk in het lichaam signalen het hart om te vertragen van de rente.

Medicijnen

Recepten, over-the-counter-medicijnen, kruiden supplementen, dieet aids en straat drugs kunnen de hartslag beïnvloeden. Stimulerende middelen zoals cafeïne, efedrine of cocaïne kunnen leiden tot een verhoogde hartslag. Bèta-blokkers en digitalis preparaten kunnen vertragen de hartslag.

Ziekte

Barbara McLean, CCNP en Janice Zimmerman, M.D., auteurs van "Fundamentele kritische Care Support," bespreken hoe koorts en septische shock kunnen invloed hebben op de hartfrequentie. Een koorts een grotere metabole vraag plaatsen op het lichaam, en de hartslag verhoogt zuurstof eisen te voldoen. Wanneer een infectie het afweersysteem van het lichaam overwint, de ziekte wordt systemische, de persoon schijt septische en shock ontstaat. Als het lichaam de strijd tegen de infectie verliest, de bloedsomloop wordt samengevouwen en hartslag valt. Andere ziekte verwerkt zoals schildklier ziekte, anemie (lage bloed-telling) en trauma zijn factoren die invloed hebben op de hartfrequentie, ofwel stijgt of daalt het.

Zieke hart

De American Heart Association legt uit dat hart-en vaatziekten van atherosclerose (vorming van tandplak in slagaders) tot een hartaanval, hartfalen of onregelmatige hart ritmes genoemd aritmieën leiden kan. Hartritmestoornissen kunnen invloed hebben op de hartslag, waardoor het te snel of te langzaam. Hart spier schade kan ook gebeuren van virale en bacteriële ziekte en drugs gebruiken.


gerelateerde artikelen