Wat zijn de niveaus van de ziekte van Alzheimer?

December 9

Wat zijn de niveaus van de ziekte van Alzheimer?

Van Alzheimer--een vorm van dementie--is een progressieve en degeneratieve ziekte. Het veroorzaakt een geleidelijke daling in iemands cognitieve vermogens over een periode van 7 tot en met 10 jaar, volgens de Mayo Clinic. Niet alleen doet het beroven van een persoon van zijn geheugen, maar ook van zijn vermogen om te bewegen, spreken, reden en maken goede beslissingen. Alzheimer wordt gekenmerkt door de fasen patiënten vooruitgang door middel van. Er is momenteel geen genezing.

Niveau 2

Dit is het eerste niveau waartegen Alzheimer blijken kan--niveau 1 verwijst naar de tijd waarin geen bijzondere waardevermindering ontbreekt niet. Als ervaren minimale bijzondere waardevermindering, wordt de patiënt wellicht kortstondige vervalt in het geheugen maar ze goed van vrienden en familie kunt verbergen. Helft van de bevolking boven de 65-jarige leeftijd begint merken problemen woorden of hebben moeite zich te concentreren, Let op de gezondheid experts op HelpGuide. Om deze reden kan het moeilijk te zeggen of symptomen tekenen van niveau twee Alzheimer zijn of een deel van het normale verouderingsproces.

Niveau 3

Bekend in de medische gemeenschap als de daling van de milde, bewerkstelligt niveau drie Alzheimer meer voor de hand liggende veranderingen en problemen met iemands geheugen. In dit stadium kan de patiënt niet langer verbergen deze wijzigingen ten opzichte van haar familie en haar cognitieve tekortkomingen zal duidelijk moeten zijn voor een arts tijdens een regelmatige medische examen.

De patiënt kan hebben een moeilijke tijd vinden van het juiste woord of de naam moet worden gebruikt bij het spreken en ze kunnen vaak waardevolle voorwerpen misplaatsen of verliest haar vermogen om te goed organiseren en plannen. Haar vermogen om te leren en te behouden iets nieuws wordt ook belemmerd.

Niveau vier

Niveau vier milde Alzheimer wordt genoemd en wordt gekenmerkt door een patiënt achteruitgang in cognitieve vermogen en geheugen. Hij kan niet langer uitvoeren van uitdagende wiskundige problemen, zoals het tellen van 75 door zevens, achteruit en heeft geen geheugen van de recente gebeurtenissen, according to the Alzheimer's Association. Zijn eigen persoonlijke geheugen is ook vaag, en terwijl hij nog zichzelf en zijn familieleden weet, hij heeft onmiskenbare problemen uitvoeren van eenvoudige taken, met inbegrip van het bestellen van levensmiddelen uit een restaurant of thuis koken.

Niveau vijf

Dit is het midden van de ziekte, en op dit punt van de patiënt gaten in het geheugen zijn groter en duidelijker. Haar vermogen om te zorgen voor zichzelf onafhankelijk weigert en dagelijkse hulp nodig is. Dit is gedeeltelijk te danken haar verwarring over de datum, tijd en plaats. Ze wellicht hulp bij het kiezen van de juiste kleding volgens het weer en bij de voorbereiding van haar maaltijden. Veiligheid is een onderwerp zo goed, en in de meeste gevallen, ze moet niet worden overgelaten alleen moeten zorgen voor slecht beoordelingsvermogen, neemt nota van de Mayo Clinic.

Niveau zes

Op dit punt van de patiënt geheugen wordt erger en grote veranderingen van de gedrags- en persoonlijkheid beginnen te voorkomen. Tijdens niveau zes van de patiënt kunnen gebruik maken van de badkamer alleen en baden zelf daalt aanzienlijk en zijn behoefte aan voortdurende bijstand verhoogt.

Verlies van controle van de darm en blaas begint, en terwijl hij de namen van zijn naaste familieleden en verzorgers vergeten kan, hij heeft nog steeds de mogelijkheid om hun gezichten onthouden. Hij zal worden opgewonden gemakkelijk en frequent verbale en/of fysieke uitbarstingen meer gemeengoed geworden. Hij kan beginnen met het hallucineren tijdens de latere stadia van dit niveau, merk de HelpGuide experts.

Niveau zeven

Niveau zeven is het uiteindelijke niveau van de ziekte van Alzheimer en de ernstigste. Tijdens deze fase, communicatie is beperkt tot mumbles, kreunt of huilt als de patiënt de mogelijkheid om te spreken is alles maar gegaan, volgens de Alzheimer's Association en de HelpGuide gezondheidsdeskundigen. Haar lichaamssystemen beginnen af te sluiten, belemmeren haar vermogen om voedsel veilig te slikken. Bedlegerig allermeest naar de tijd, ze is niet gaan zitten zonder steun en vereist constante zorg voor alle activiteiten van het dagelijks leven.


gerelateerde artikelen