Oefeningen voor de slachtoffers van de lijn voor wapens & handen

November 18

Oefeningen voor de slachtoffers van de lijn voor wapens & handen

Volgens de National Association van de lijn is lijn een belangrijke oorzaak van volwassen gehandicapten. Door middel van oefeningen speciaal ontworpen voor de slachtoffers van de lijn, kunt u verhogen uw sterkte en uw onafhankelijkheid. Geen twee beroerte slachtoffers zijn hetzelfde. Daarom overleggen met uw arts, ergotherapeut en fysiotherapeut te ontwikkelen van een oefenprogramma dat geschikt is voor u. De reis naar herstel van een beroerte kan worden uitdagende. Wees geduldig en vieren elke overwinning, zelfs de kleintjes.

Kennen van de symptomen

Een tekort aan bloedtoevoer naar de hersenen tijdens een stroke kan leiden tot verlamming en/of spasticiteit. Verlamming is het onvermogen van de spieren te bewegen onafhankelijk van elkaar. In het slachtoffer van een beroerte, verlamming treedt op omdat de signalen van de hersenen naar de spieren niet naar behoren functioneren. Spasticiteit is de stijfheid en weerstand in spieren en gaat vaak gepaard met pijnlijke spierspasmen.

Verschillende complicaties

De mate van schade die uit een beroerte voortvloeit, is afhankelijk van welk deel van de hersenen geraakt en hoeveel daarvan werd beïnvloed. Schade die zich op de rechterkant van je hersenen voordoet bepaalt in het algemeen, verkeer en sensatie aan de linker kant van uw lichaam en vice versa. Beroerte slachtoffers kunnen problemen met evenwicht, coördinatie en verkeer hebben.

Aanbevolen Hand oefeningen

Oefeningen ter verbetering van uw hand functie hoeft niet ingewikkeld te zijn en ze kunnen thuis gedaan worden. Gebruik uw hand zo vaak mogelijk door het doen van gemeenschappelijk, alledaagse bewegingen. Praktijk bewegende één vinger tegelijk. Maak een vuist en vervolgens fan uit je vingers. Knijp een rubberen bal. Probeer het doen van oefeningen die werken aan het verhogen van uw fijne motoriek zoals stapelen centen, spelen van dammen of kaarten, kralen rijgen en wringen uit een washandje.

Werkt uw Arm

Bereik van de beweging met uw getroffen arm oefeningen doen. Bijvoorbeeld op uw rug liggen met beide armen aan uw zijde. Met de hulp van uw onaangetast arm of met de hulp van een familielid of verzorger, til je arm omhoog met uw vingers wees naar het plafond, houd gedurende drie tot vijf secties en lager naar beneden. Ter versterking van de spieren rond de elleboog, ga op uw rug liggen en plaats een opgerolde handdoek onder uw getroffen elleboog. Buig van de elleboog en breng uw hand naar uw schouder--houd gedurende drie tot vijf seconden--strek je arm om terug te keren naar uw startpositie. Herhaal elke oefening meerdere keren.

Veiligheid eerste

Wanneer u de oefening, moet veiligheid een prioriteit. Sommige oefeningen kunnen plaatsvinden onder de supervisie van een ergotherapeut of fysiotherapeut. Andere trainingssessies kunnen plaatsvinden in het comfort van uw eigen huis. De aanbevolen oefeningen kunnen worden uitgevoerd alleen als u kunt. Het is echter raadzaam om te hebben van een familielid of verzorger in de buurt, in het geval dat u hulp nodig hebt. Aanvankelijk, hebt u wellicht verbale signalen of demonstraties voor het uitvoeren van de oefeningen, of moet u wellicht fysieke hulp in het bereik van de beweging oefeningen doen.


gerelateerde artikelen