Hoe om te helpen genezen van een gebroken teen

August 13

Hoe om te helpen genezen van een gebroken teen

Neerzetten van een blikje van soep op je voet of whack je teen in een muur---voordat je het weet, heb je een kloppend, gezwollen, gebroken teen. Heb je te lijden door een zwart-blauw teen, of kan je het behandelen? Een gebroken teen is pijnlijk, dus geen last erdoorheen. Raadpleeg uw arts voor een diagnose. Treffen om te helpen uw teen genezen, terwijl het beschermen van verdere pijn.

Stap 1

Krijg je teen geplakt. Als u uw arts te zien, kan hij een röntgenfoto om te controleren of dat de teen is gebroken. Het is moeilijk een cast om op te zetten een kleine teen, maar het gebroken cijfer kan worden geplakt is aan de nabijgelegen teen te helpen genezen. Een teen taping moet gebeuren door een arts, maar hij kan u tonen hoe om het te doen, zodat u thuis kunt tape.

Stap 2

Het ijs van de teen. Een gebroken teen zal gezwollen en pijnlijk, maar een icepack kunt afkoelen van de hitte. Toepassing een icepack op de teen om de paar uur, maar voor geen meer dan ongeveer een half uur per keer. Slagroom het houden zo lang als u pijn voelt, en zolang het ijs biedt enige opluchting.

Stap 3

Neem een pijn medicatie. Een ontstekingsremmende pijnstiller kan helpen verlichten van de pijn en zwelling van een gebroken teen. Praat met uw arts over wat veilig voor u is te nemen en de medicatie niet nemen voor lang zonder toestemming van uw arts.

Stap 4

Uw pijnlijke teen overeind. Trakteer je voet op enige hoogte ter verzachting van zwelling. Het overeind op een kussen en je voet verheven boven je hart te houden.

Stap 5

Bescherm je teen. Kom tot rust op de oefening en de activiteit totdat je teen geneest, die uit vier tot zes weken kunnen duren. Draag beschermende schoenen met stevige zolen, en als uw arts hen adviseert, gebruiken krukken totdat de teen is genezen.

Waarschuwingen

  • Laat je teen genoeg tijd om te genezen, en volg de bestellingen van uw arts.

Tips

  • Doe je best om je voeten te beschermen tegen verwonding om te voorkomen dat een gebroken teen.

Wat die u nodig hebt

  • Tape
  • Pijn medicatie
  • Krukken
  • Stevige schoenen

gerelateerde artikelen