Opties voor zure terugvloeiing

July 28

Opties voor zure terugvloeiing

De zure terugvloeiing is de Terugvloeiing van maagzuur in uw slokdarm--de buis van Eustachius voedsel uit je mond naar je maag draagt. Symptomen zijn onder meer brandend maagzuur, keelpijn, een zure smaak in de achterkant van uw mond en hoesten. Volgens een review oktober 2003 in "American Family Physician" ervaren meer dan 40 procent van de Amerikaanse volwassenen brandend maagzuur ten minste eenmaal per maand. Opties voor behandelend zure terugvloeiing omvatten veranderingen in levensstijl, medicijnen en chirurgie.

Veranderingen in levensstijl

Veranderen van uw gewoonten kan verminderen de frequentie en de ernst van de symptomen als u last van zure terugvloeiing heeft. Eet kleine maaltijden en beperk uw inname van zure voedingsmiddelen, zoals citrusvruchten, en tomaten. Vermijd cafeïne, alcohol, chocolade, pepermunt en uien.

Dieetvet vertraagt het leegmaken van de maag en verergert reflux, dus probeer het verminderen van de hoeveelheid vet in uw dieet. Vermijd etend voor 3 of 4 uur voor het naar bed gaan. Als u rookt, sluit u af. Obesitas draagt bij aan de zure terugvloeiing, zodat uw zorgverzekeraar kan adviseren u om gewicht te verliezen. Veranderingen in levensstijl zijn onderdeel van een behandelplan, zelfs als u medicijnen of operatie om te controleren uw zure terugvloeiing nodig.

Medicijnen

Antacida, blockers van het histamine en proton pomp remmers zijn de meest gebruikte medicijnen voor de behandeling van zure terugvloeiing. Al deze zijn beschikbaar over de toonbank. Cimetidine (Tagamet) en ranitidine (Zantac) zijn voorbeelden van histamine-blokkers. Zijn proton pomp remmers (Prilosec) omeprazol en Lansoprazol (Prevacid). Als je reflux symptomen aanhouden of terugkeren ondanks het gebruik van over-the-counter geneesmiddelen, medische hulp inroepen. Uw arts kan blijven medische therapie--eventueel met sterkere medicijnen of een combinatie van geneesmiddelen-- of u kan worden verwezen naar een specialist voor verdere evaluatie.

Chirurgie

Zure terugvloeiing die schadelijk is voor de slokdarm of persistent lastige symptomen veroorzaakt staat bekend als gastroesophageal ziekte van de terugvloeiing of GERD. In geval van chronische GERD dat niet met medische therapie verbetert, kan chirurgie worden aanbevolen. Laparoscopische fundoplication is de meest gebruikte operatie voor de behandeling van GERD. Deze procedure betrekt aanscherping en versterking van de kruising tussen de slokdarm en de maag. Een herziening van de September 2011 in "Vergelijkende beoordelingen van de effectiviteit" meldt dat antireflux chirurgie superieur aan medische therapie voor het beheersen van GERD symptomen. Echter, sommige patiënten nog zuur-onderdrukkende medicatie nemen na de operatie. Uw zorgverzekeraar kan u helpen beslissen als antireflux chirurgie een goede optie voor je is.

Andere Procedures

Volgens het Bureau voor onderzoek van de gezondheidszorg en de kwaliteit, hebben de voordelen van de nieuwere antireflux procedures, zoals EsophyX, Stretta en EndoCinch, niet nog bewezen. Deze procedures, die worden uitgevoerd door een scope ingevoegd in uw slokdarm, zijn niet op een groot aantal patiënten om te bepalen hoe ze te vergelijken met standaard therapieën uitgevoerd. Deze procedures zijn ook gekoppeld aan een aantal complicaties, met inbegrip van slikken van moeilijkheden, infecties en opgeblazen gevoel.

Waarschuwing

Chronische zure terugvloeiing kan leiden tot ernstige complicaties, met inbegrip van oesofageale vernauwing en kanker. Als u terugkerende of aanhoudende zure reflux symptomen hebt, praat met uw arts over geschikte evaluatie en behandelingsopties.


gerelateerde artikelen