Wat zijn de bijwerkingen van het baarmoederslijmvlies met NovaSure?

June 5

Wat zijn de bijwerkingen van het baarmoederslijmvlies met NovaSure?

Het baarmoederslijmvlies met NovaSure is een procedure die de binnenbekleding van de baarmoeder of endometrium verwijdert. Deze procedure, die voor vrouwen die zware menstruatie die niet kunnen worden gecontroleerd met medicijnen is, is een optie om de volledige verwijdering van de baarmoeder. Verwijdering van het baarmoederslijmvlies draagt verschillende risico's, met inbegrip van onvruchtbaarheid en de kans op schade aan de baarmoeder of de darm. Het Amerikaanse Congres Obstetrie en gynaecologie (ACOG) verslag dat verschillende gemeenschappelijke, milde bijwerkingen na de ingreep zo goed kan worden ervaren.

Buik kramp

Het Amerikaanse Congres van Gyneacologen stelt dat abdominale krampen gemeenschappelijk na verwijdering van het baarmoederslijmvlies, die is vergelijkbaar met menstruele krampen. Tijdens de verwijdering van het baarmoederslijmvlies, de baarmoederhals is uitgezet en de binnenbekleding van de baarmoeder wordt verstoord, waardoor uteriene spierspasmen en krampen. Kramp is over het algemeen mild en kan worden gecontroleerd met over-the-counter pijnstillers.

Ernstige buikpijn of krampen of pijn die uitstraalt in de onderrug, na de procedure op een ernstige bijwerking, echter duiden kan, en moet worden gecontroleerd door een arts.

Vaginale afscheiding

Sommige vrouwen ervaren vaginale afscheiding na verwijdering van het baarmoederslijmvlies. Geen kwijting kan worden dunne, waterige en bloed kan bevatten. Geen kwijting kan ook worden zware omhoog tot drie dagen na de procedure en lijken op een menstruatie. Overmatig of zware bloeden na twee dagen, het doorgeven van bloedstolsels of stinkende vaginale afscheiding, zijn echter abnormale bijwerkingen en medische aandacht verdienen.

Meer plassen

Verstoring van de baarmoeder tijdens het baarmoederslijmvlies met NovaSure kan de blaas irriteren en veroorzaken de drang om te plassen steeds vaker. Sommige vrouwen kunnen voelen blaas spasmen of hebben het gevoel van niet in staat om de blaas volledig te legen. Een vrouw moet oppassen voor tekenen van een infectie van de urinewegen na verwijdering van het baarmoederslijmvlies, waaronder pijnlijke urination, bloederige urine en pijn in de onderrug.

Andere bijwerkingen

Lancaster General Hospital adviseert dat vrouwen ondervinden misselijkheid en braken na verwijdering van het baarmoederslijmvlies, met name als algemene verdoving werd gebruikt. Deze bijwerkingen meestal duidelijke binnen een paar dagen. Sommige vrouwen kunnen vermoeid of gemakkelijk moe na de ingreep zo goed voelen. Vrouwen zijn vaak geïnstrueerd om te rusten en zij worden gebracht op een activiteit en hijs beperking voor twee tot drie dagen na de ingreep om de baarmoeder te genezen.


gerelateerde artikelen