Wat zijn de oorzaken van de angst voor het verkrijgen van het gewicht?

June 11

Wat zijn de oorzaken van de angst voor het verkrijgen van het gewicht?

Een angst voor het verkrijgen van het gewicht kan omslaan in een levensbedreigende situatie, als het niet wordt herkend en behandeld. Twee zeer ernstige eetstoornissen die vaak het gevolg van bezorgdheid over de ponden zetten zijn anorexia nervosa en boulimia nervosa. Mensen met anorexia nervosa zal ontkennen zelf voedsel aan de punt van de honger, terwijl mensen met boulimia nervosa eten zullen totdat ze kunnen niet meer eten en vervolgens zich dwingen overgeven. De meeste van de tijd, wordt een angst voor het verkrijgen van het gewicht veroorzaakt door psychologische factoren.

Een valse zelfbeeld

Vele malen, wordt een angst voor het verkrijgen van het gewicht veroorzaakt door het verkeerd beeld van zichzelf. Een vrouw met dit probleem kan haar zwak imago in de spiegel kijken en zie een zwaarlijvig persoon die dringend behoefte om gewicht te verliezen. Woorden die impliceren dat deze persoon overgewicht is kunnen leiden tot angst en angst voor gewichtstoename veroorzaken.

Media projecties van schoonheid

Tijdschriften met foto's van dunne modellen geven de indruk dat dun mooi is. Dit zal vaak mannen en vrouwen het gevoel alsof ze moeten dun blijven of afvallen om aantrekkelijke en aanvaardbaar aan anderen. De media kan leiden tot geen onnodige diƫten bij mensen met een angst voor het verkrijgen van het gewicht.

Familie invloed

Soms is een angst voor het verkrijgen van het gewicht een probleem, meer dan een gezinslid ervaringen. Als een broer of zus of ouder deze aandoening heeft, verhogen uw kans op het ontwikkelen van angst over zetten op gewicht. Ouders soms dienen als rolmodel, en hebt u een moeder die voelt op dieet zijn is belangrijk, je kan beginnen te voelen op dezelfde manier.

Gevoelens van lage eigenwaarde

Sommige mensen die wint gewicht vrezen hebben een noodzaak als de beste in alle opzichten. Deze typen zijn altijd proberen om zichzelf beter en ze duurt vaak extreme maatregelen te voorkomen dat op gewicht. Als de angst voor gewichtstoename obsessief wordt, er is een goede kans deze mensen zal worden anorexia.

Stress

Soms, stress kan leiden tot een angst voor het verkrijgen van het gewicht. Het zou voor sommige stress op het werk of een gewelddadige relatie. Een angst voor gewichtstoename en de daaruit voortvloeiende maatregelen ter controle het voedsel vaak gegeten evolueren omdat de persoon probeert te beheren van stress.


gerelateerde artikelen