Bijwerkingen van progesteron tabletten

September 24

De vervanging van de vrouwelijke hormoon progesteron helpt om problemen met het slijmvlies van de baarmoeder te voorkomen. Overmatige groei van de voering is beveiligd met dit hormoon. Andere toepassingen zijn de verordening factor voor uw menstruatie en ovulatie cycli per maand. Bijwerkingen kunnen optreden, Drugs.com rapporteert. Voordat u praat een nieuwe aanvulling of medicatie met uw arts.

Diarree

Diarree kunnen optreden als bijwerking van het nemen van progesteron tabletten, geeft Drugs.com aan. Uw maag en spijsvertering kunnen geïrriteerd raken. Neem uw tablet met voedsel. Dit kan helpen voorkomen dat de bijwerking van diarree. Als u doorgaat met het ervaren van diarree, zoals veelvuldig dunne ontlasting, bel uw arts.

Maagkrampen

Maagkrampen kunnen optreden als gevolg van nemen progesteron, Drugs.com rapporteert. Deze bijwerking kan weggaan wanneer u gewend geraakt aan deze nieuwe medicatie. Waarschuw uw arts als deze bijwerking blijft.

Pijn in de gewrichten

U kan ervaren pijn in uw gewrichten, wanneer u progesteron inslikken, verslagen Medline Plus. Uw gewrichten kunnen ontstoken voelen. Je moet praten met uw arts over de behandeling van deze bijwerking. Raadpleeg uw arts als deze bijwerking niet op zijn eigen verdwijnt. Pijn in de gewrichten kan interfereren met uw activiteiten van het dagelijks leven.

Veranderingen in het lichaamsgewicht

Veranderingen in het lichaamsgewicht kunnen optreden als gevolg van het nemen van dit nieuwe hormoon, verslagen Medline Plus. U kan ontwikkelen van gewichtstoename en voel me moe mee. Dit zou moeten gaan verdwijnen na een week of zo als je lichaam gewend aan de hormonale veranderingen zijn wordt.

Vaginale afscheiding

U kan ontdekken dat u produceren een vaginale afscheiding als gevolg van het nemen van een hormoon zoals progesteron, Drugs.com staat. U ziet dat uw vaginale gebied heeft een lichte geur verschil. Als de geur vals en de geen kwijting wijzigingen kleur wordt, bellen met uw arts als u een vaginale infectie wellicht.

Borsten

Als met een infusie van een hormoon, uw mei Ontdek je tederheid in uw borsten als een neveneffect van progesteron, Medline Plus verslagen. Uw borsten kunnen voelen zacht aan te raken en alleen liggend op hen om te slapen kan je lastig vallen. Als deze tederheid niet op haar eigen verdwijnen doet, spreken met uw arts.

Hoofdpijn

Hoofdpijn kunnen ontstaan als gevolg van hormonale veranderingen die over door het nemen van progesteron tabletten, Medline Plus verslagen. Moet u wellicht te rusten meer zoals u gewend geraakt aan de hormonale vervanging van progesteron. Bellen met uw arts als deze bijwerking wordt lastig of onaanvaardbaar. Een plotselinge of ernstige hoofdpijn kan betekenen een erger probleem voor de volksgezondheid.

Zwakte

Zwakte aan de ene kant van je lichaam kan zich voordoen als een ernstige bijwerking van progesteron gebruiken, RxList.com notities. Deze bijwerking, moet u bellen voor hulp en medische hulp inroepen bij de lokale SEH. Elke eenzijdige zwakke kan duiden op een beroerte.

Evenwicht en spraak moeilijkheden

Evenwicht en spraak moeilijkheden kunnen ook duiden op een beroerte wanneer u progesteron gebruikt, RxList.com rapporteert. Neurologische veranderingen die medische interventie snel vereisen kunnen optreden. Ga naar de SEH als deze ernstige bijwerking optreedt.


gerelateerde artikelen