Smoothies voor problemen met de spijsvertering

April 19

Smoothies voor problemen met de spijsvertering

Smoothies kunnen een voedzame maaltijd-on-the-go voor de drukke professional of een koele middag snack voor actieve kinderen. Maar als u lijdt aan bepaalde problemen met de spijsvertering, smoothies kunnen grote schade aanrichten op uw darmen. Weten welke ingrediënten toe te voegen of voorkomen in uw smoothie ter verlichting van symptomen. Sommige kunnen helpen verbeteren van uw spijsvertering gezondheid.

Lactose-intolerantie

Als u last van lactose-intolerantie heeft, kan u wilt bewaren van melk uit uw smoothie tenzij je kleine hoeveelheden drinken kun zonder problemen voordoen. Het vermijden van zuivel, echter, kan leiden tot calcium-deficiëntie, die kan invloed hebben op je botten, tanden, hart en andere spieren. Kies lactose-verminderd, amandel en soja melk, waarbij alle bevatten voldoende hoeveelheden van calcium. Of gebruik maken van yoghurt, waarin minder lactose en meer calcium dan melk.

Verstopping of diarree

Toevoegen van vezels aan uw smoothie verlicht zowel constipatie als diarree. Tarwekiemen, havermout of andere granen verhogen van bulk en houdt dingen bewegen door uw spijsverteringsstelsel. Bessen, perziken, abrikozen, pruimen, pruimen en spinazie helpen gemak constipatie. De University of California San Francisco Medical Center suggereert dat bananen, samen met abrikoos of perzik nectar, helpen kunnen verlichten van diarree en vervangen door kalium die mogelijk verloren als u aanvallen van dit ongemakkelijk spijsverterings probleem hebt uitgebreid.

Gevoeligheid voor gluten of coeliakie

Als je gevoelig zijn voor gluten of coeliakie hebben, moet u alle tarwe, rogge, gerst en sommige haverproducten voorkomen in je smoothies. Alle fruit, groenten en de meeste zuivelproducten zijn glutenvrij. Veilige korrels zijn vlas, quinoa en tapioca, volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse of NDDIC.

Diverticular ziekte

Diverticular ziekte is een aandoening die optreedt wanneer kleine pouches of zakjes vorm en push out van de muren van uw dikke darm. Deze zakjes kunnen worden ontstoken en besmet, waardoor pijn en soms bloeden. Een vezel-rijk dieet voorkomt flare-ups. Tot voor kort, mensen met diverticular ziekten werden aangemoedigd om te voorkomen dat noten, maïs, popcorn en zaden, met inbegrip van die gevonden in de bessen en andere vruchten. Een studie van de 2008 gepubliceerd in het "Journal van de American Medical Association" vonden echter dat deze voedingsmiddelen niet een negatief effect op mensen met diverticular ziekte hadden. Vezelrijk smoothies die bevatten van ingrediënten zoals tarwezemelen, haver, vlas, groenten en fruit kunnen helpen uw vezel behoeften als u last van dit spijsverterings probleem heeft.


gerelateerde artikelen