Gebruik & voordelen van weipoeder

November 25

Gebruik & voordelen van weipoeder

Wei is een soort eiwit aangetroffen in melk. Wei-poeder is gemaakt van bijproducten van de commerciële kaas industrie en wordt vaak gebruikt als een eiwit supplement, vooral door bodybuilders en andere atleten. Het wordt gemakkelijk verteerd en bevat alle aminozuren die je lichaam kan niet produceren en moet krijgen van voedingsbronnen. Er zijn veel potentiële voordelen voor het gebruik van wei-eiwit poeder.

Volledige eiwitbron

Wei is een bron van complete eiwitten, wat betekent dat het bevat alle essentiële aminozuren die uw lichaam nodig heeft om te bouwen van verbindingen op basis van eiwitten, zoals spierweefsel, huid, nagels, haar en enzymen. Uw dagelijkse eiwit behoefte hangt af van uw grootte, geslacht en activiteit niveaus, hoewel het waarschijnlijk ergens tussen 46 gram en 56 gram bedraagt. Voor topsporters zijn dagelijkse eiwitbehoefte ruim 100 gram, dat is vaak moeilijk te krijgen alleen uit eten. Aan te vullen met weipoeder is een handige en relatief voordelige manier behoeften uw eiwit, vooral als je probeert om spier te bouwen. Wei-poeder is vooral rijk aan vertakte-keten aminozuren--zoals leucine, isoleucine en valine--die rechtstreeks in uw spieren in plaats van eerst worden verwerkt in uw lever worden gemetaboliseerd.

Gemakkelijk geabsorbeerd

Weipoeder is gemakkelijk afgebroken in aminozuren en geabsorbeerd in je dunne darm--aanzienlijk gemakkelijker dan eiwitrijke bronnen zoals rundvlees, gevogelte, vis of soja producten. Het is dus goed geabsorbeerd-- of biologisch beschikbare--het heeft een biologische waarde van 95, tweede alleen voor eieren, die de hoogste waarde van 100 hebben. Omdat de wei is zo snel geabsorbeerd, is het een effectieve aanvulling onmiddellijk na een training, dat is wanneer uw lichaam heeft aminozuren meest nodig voor groei en reparatie. Andere eiwit supplementen, zoals soja poeder, veel langer duren om te absorberen, zodat zij moeten worden genomen uur voor een training.

Vetvrij en lage Cholesterol

Wei-poeder is meestal vetvrije of ten minste zeer laag in vet--afhankelijk van het merk-- en ook met laag cholesterolgehalte. Dit is zeer nuttig als u uw gewicht kijkt omdat andere dierlijke bronnen van eiwitten, zoals rundvlees, kip of eieren, relatief hoog in verzadigd vet en cholesterol zijn. Diëten hoog in verzadigd vet en cholesterol zijn gekoppeld aan een hoger risico van cardiovasculaire ziekten, zoals atherosclerose en hartfalen.

Hoog gehalte aan Calcium, laag in Lactose

Zoals alle andere producten afkomstig van melk, Wei-poeder is een zeer goede bron van calcium, een essentiële mineraal nodig voor sterke botten en spiercontractie. In tegenstelling tot de meeste zuivelproducten bevat weipoeder echter weinig lactose suiker. Dit is gunstig voor mensen die lactose intolerant is als gevolg van een tekort aan lactase enzym. Het ontbreken van lactose wordt ook uitgelegd waarom weipoeder is niet heel lief en is vrij laag in calorieën.


gerelateerde artikelen