Lage kalium & de lever

December 7

Lage kalium & de lever

Je lever is het ingewikkeldste orgaan in je lichaam. Het werkt als een filter voor toxines, houdt het bloed glucose op een normaal niveau, produceert gal voor vertering, opslag van voedingsstoffen en produceert sommige bloedeiwitten. Oregon State University's Linus Pauling Instituut legt uit dat kalium, ondertussen, belangrijk is voor het behoud van de integriteit van celmembranen en functies als een vitale elektrolyt.

Potaassium

Kalium is één van de zes macrominerals---die u nodig in veel hebt groter zijn dan de bedragen op te sporen. De anderen zijn natrium, chloride, calcium, fosfor en magnesium, de Merck Manuals verslagen. Alle zijn essentieel voor de structuur en functie van uw lichaam. Het dieet van uw voorouders was veel anders dan de moderne menselijke voeding---het is rijker aan kalium en had veel minder natrium. Het dieet is veranderd, maar het lichaam niet. Je lichaam houdt vast aan natrium en is veel minder sparen van kalium.

Onbalans

Het is van cruciaal belang dat een zorgvuldige afweging van kalium, verklaart het Pauling Instituut. Teveel of te weinig is gevaarlijk. Als u een uitgebalanceerd dieet te volgen, kan je nooit bewust van de evenwichtsoefening voor de elektrolyt mineralen zijn. Kalium wordt geabsorbeerd door de dunne darm en het overschot wordt uitgescheiden, meestal in de urine door de nieren. Het is niet verwerkt door de lever, maar een ernstig gebrek aan kalium kan de leverfunctie verstoren. Een grote overmaat van kalium kan stoppen met het hart.

Oorzaken

Gezien alle functies van de lever, het is gemakkelijk om te zien hoe lever ziekte beïnvloedt het hele lichaam. Kalium is gebruikt door de cellen van de lever en door elke andere cel in uw lichaam. Hebt u van leverziekte of bepaalde vormen van hart-en vaatziekten, kan vloeistof opbouwen in het weefsel. Het gebruik van diuretica verwijderen het overtollige vocht kan leiden tot zowel verlies van kalium en uiteindelijk bijdragen tot nierschade. Beschadigde nieren kunnen niet als het evenwicht van kalium.

Storing

Een zieke lever regelen niet goed uw bloedglucose niveau. Dit kan interfereren met het glucose metabolisme, en op zijn beurt met kalium beschikbaar is voor de cellen. De meest voorkomende oorzaken voor lage kalium met leverziekten zijn cirrose van alcoholisme waar het dieet is slecht, volgens de "University of Iowa huisarts Handbook". Het mineraal van de elektrolyt balancing act is in een zeer zieke patiënt, uiterst moeilijk. Kalium toe te voegen aan noodlijdende nieren kan leiden tot een gevaarlijke stijging het niveau. Niet toevoegen van kalium helemaal kan leiden tot erger lever falen.

Schade

Wanneer de lever niet goed als gevolg van cirrose, hepatitis of andere oorzaken werkt, opbouwen toxine van metabolisme in het bloed en de weefsels. Deze beïnvloeden het hele lichaam en een van deze toxinen, ammoniak, kunnen leiden tot een ernstige aandoening van de hersenen genaamd hepatische encefalopathie. De niveaus van de lage kalium bijdragen voor deze aandoening. De online medische verwijzing MedlinePlus verklaart dat deze aandoening leidt verwarring en mentale veranderingen tot, en tot coma en de dood leiden kan. Ongeveer 80 procent van de mensen die comateuze geworden herstellen niet. Als behandeld in de vroege stadia, kan de voorwaarde worden teruggekomen.

Preventie/oplossing

In gezondheid of ziekte, kalium is essentieel voor de leverfunctie en de lever is essentieel aan uw leven. Je moet houden van een evenwichtige en gevarieerde voeding en alleen het nemen van kalium door aanvulling als een arts voorschrijft de kleine bedragen in multi-vitaminen zijn niet schadelijk. Kalium is vrij overvloedig zelfs met uw moderne dieet. Vermijd overtollige gebruik van alcohol voor het behoud van de gezondheid van de lever. Vaccinatie is beschikbaar voor zowel hepatitis A en B en de lever beschermen tegen deze ziekten. Er is geen vaccinatie nog voor hepatitis C en de andere typen.


gerelateerde artikelen