Abdominale zwelling, opgeblazen gevoel & Gas

May 12

Abdominale zwelling, opgeblazen gevoel & Gas

Ongemakkelijk en sociaal gênant, buik opgeblazen gevoel en gas zijn helaas een gemeenschappelijk optreden. De gemiddelde Amerikaanse passen produceert tussen 1 tot en met 4 pinten gas per dag, volgens de nationale spijsvertering ziekten Clearinghouse. Toch, de meeste mensen beschouwen occasionele abdominale zwelling en gas abnormale. Een verscheidenheid van over-the-counter-medicijnen en huismiddeltjes vaak met succes overtollige symptomen te verlichten.

Oorzaken

De symptomen worden veroorzaakt door teveel slikken van lucht of verdeling van voedsel tijdens het verteringsproces, volgens de Mayo Clinic. Een persoon kan slikken overtollige lucht wanneer kauwgom, drinken uit een rietje of zuigen op hard candy. Snel eten van een maaltijd of praten terwijl het verbruiken van voedsel maakt ook een persoon slikken van teveel lucht, wat tot abdominale zwelling en gerelateerde symptomen leidt. Vette voedingsmiddelen ook veroorzaken opgeblazen gevoel vanwege de verminderde lediging van de maag, volgens de Mayo Clinic. Sommige medische aandoeningen, zoals de ziekte van Crohn en irritable bowel syndroom, houden ook verband met abdominale zwelling, opgeblazen gevoel en gas. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen leiden tot een persoon extra gas te maken. Het gaat hierbij om kool, gebakken bonen, broccoli en sommige vruchten. De Cleveland Clinic meldt de hoeveelheid gas in die elke voedsel maakt is verschillend van persoon tot persoon. Overwegende dat een persoon overtollige gas maakt kan bij het eten van gebakken bonen, kunnen de bonen hebben geen effect op iemand anders.

Diagnose

Medische professionals kunnen vervullen, een verscheidenheid van tests om de precieze oorzaak van de opgeblazen gevoel en gas te vinden als het overmatig of veroorzaakt complicaties. MedlinePlus meldt dat abdominale berekende axiale tomografie, of kat, scan, Ultrasonografie en barium klysma worden routinematig uitgevoerd. Deze tests kunnen medische professionals te visualiseren van de maag en het maagdarmkanaal. Een bloedstaal wordt vaak gevraagd. Endoscopie procedures toestaan een arts te visualiseren van de binnenkant van het spijsverteringskanaal. Een klein buisje met een aangesloten camera legt beelden van de verschillende inwendige organen van de maag naar de darmen.

Behandeling

Een verscheidenheid van over-the-counter-medicijnen kan verminderen abdominale zwelling en gas. De Cleveland Clinic adviseert patiënten om te zoeken naar medicijnen die de simethicone ingrediënt bevatten. Simethicone vermindert maag gas opbouw en is een belangrijk ingrediënt in antacida. De medicatie vermindert intestinale gas toch niet. De Cleveland Clinic adviseert patiënten te nemen actieve kool te ontdoen het lichaam van intestinale gas. De pillen moeten worden genomen vóór of na de maaltijd. Een persoon die lactose intolerant is kan profiteren van het nemen van lactase voor het consumeren van zuivelproducten. Lactase is een gemeenschappelijk ingrediënt in over-the-counter drugs zoals Lactaid en zuivel gemak.

Home Remedies and Lifestyle

Patiënten kunnen kiezen om te eten kleinere maaltijden of snacks gedurende de dag in plaats van de drie nietje maaltijden van ontbijt, lunch en diner. Ontspannen voor en tijdens de etenstijden vermindert lucht slikken. De Mayo Clinic raadt lichamelijke activiteit na het eten van voedsel te verhogen van de spijsvertering en gas opbouw te verlagen. Snelle buiten wandelingen, trap klimmen of fiets rijden kan verminderen opgeblazen gevoel en gas. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, pepermunt thee te drinken voor en na maaltijden kunnen helpen verminderen van gas. Pepermunt is ook beschikbaar in de darmen-gecoate tabletten met pepermuntolie.

Op zoek naar medische hulp

Hoewel opgeblazen gevoel en gas gemeenschappelijk zijn, zijn af en toe ze tekenen van een ernstige medische aandoening. Als de voorwaarde is geassocieerd met misselijkheid, braken, ernstige diarree of bloederige ontlasting, meldt een persoon moet medische hulp inroepen, MedlinePlus. Ernstige rectale pijn, verlies van het gewicht en brandend maagzuur zijn extra tekenen van mogelijke complicaties waarbij het spijsverteringskanaal.


gerelateerde artikelen