Kan eten suikervrij snoep oorzaak diarree?

November 21

Kan eten suikervrij snoep oorzaak diarree?

Suikervrij snoep, voeding bars, cookies, taarten en andere zoetigheden mogelijk suikervrij, maar ze bevatten suiker vervangers, waarvan vele kan leiden tot diarree, vooral suiker alcoholen. Kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam (NutraSweet) en sucralose (Splenda) kunnen ook diarree veroorzaken bij sommige mensen, b maar suiker alcoholen hebben meer kans op diarree veroorzaken. Wanneer je voedingsmiddelen met suiker alcoholen eet, zich bewust van te zijn dat plotselinge, explosieve diarree optreden kunnen als u te veel eet.

Acties

Suiker alcoholen zijn niet suiker of alcohol, ondanks de naam. Suiker alcoholen, ook bekend als polyolen, zijn natuurlijke zoetstoffen die een vergelijkbare chemische structuur aan zowel suiker en alcohol. Ze worden gebruikt als kunstmatige zoetstoffen omdat ze de helft van de calorieën van gewone zoetstoffen hebben. De verminderde calorie count komt van het feit dat ze onvolledig geabsorbeerd. Onvolledige absorptie is ook de oorzaak van de diarree gevolgen daarvan. Zoals vezel trekken ze vloeistof in de dikke darm, verdunning van de ontlasting en waterige diarree veroorzaken.

Typen

Verschillende soorten suiker alcoholen worden gebruikt als zoetstoffen in levensmiddelen in dieet, met inbegrip van sorbitol, mannitol, maltitol en lactitol. Anderen omvatten isomalt, xylitol en erythritol. Deze zoetstoffen variëren in hun calorietelling per gram en hun zoetheid in vergelijking met suiker. Gewone suiker bevat 4 calorieën per gram. Isomalt, lactitol en maltitol elke heeft ongeveer 2 calorieën per gram, terwijl xylitol 2.4 en 2.6 sorbitol. Mannitol heeft 1.6 calorieën per gram, en erythritol heeft de minste, net 0.3 calorieën per gram. Echter, de minder zoet het product, des te meer van het die moet worden gebruikt om de gewenste smaak. Maltitol is de liefste, 90 procent zo zoet als suiker, terwijl lactitol de minste zoet, 30 tot 40 procent zo zoet is als suiker is. Sorbitol, isomalt en mannitol val tussen 45 en 70 procent van de suiker zoetheid en erythritol is 60 tot 80 procent als zoete.

Bedragen

De American Dietetic Association zegt consumeren meer dan 50 g van sorbitol of 20 g mannitol kan leiden tot diarree. De Amerikaanse Food and Drug Administration vereist momenteel waarschuwingsetiketten over de laxerende eigenschappen van suiker alcoholen alleen op producten met dit bedrag. Echter, veel mensen ervaren symptomen bij veel lagere doseringen van tussen 10 en 50 g van sorbitol, het centrum voor wetenschap in de verslagen van het openbaar belang. De American Academy of Pediatric Dentistry meldt dat doses van 30 tot 60 g van xylitol hebben veroorzaakt diarree; buikpijn, gas en opgeblazen gevoel kunnen ook optreden.

Mogelijke raciale Factor

In een studie gepubliceerd in de September 1985 editie van de "American Journal van gastro-enterologie", onderzoekers gemeld dat 10 g van sorbitol buikpijn, opgeblazen gevoel en diarree in 43 procent van de blanken en 55 procent van de nonwhites, veroorzaakt terwijl ernstige klinische intolerantie in 4 procent van de blanken en 32 procent van de niet-blanken opgetreden.


gerelateerde artikelen