Ontwikkeling van uw 14-maand-oude

November 25

Ontwikkeling van uw 14-maand-oude

Tijdens het eerste jaar groeit je baby uit een volledig afhankelijk van de pasgeboren baby in een mobiel, nieuwsgierig peuter. De peuter-periode duurt ongeveer 12 maanden tot 36 maanden oud. Gedurende deze periode leert uw kind door middel van beweging, exploratie en manipulatie. Uw 14-maand-oude is ontwikkeling en verfijning van belangrijke bruto motor, fijne motor, taal en sociale vaardigheden die hem toelaten te uiten van gevoelens, communiceren met anderen en oprichting van een Stichting voor toekomstige Ontwikkelings mijlpalen.

Identificatie

Ontwikkelings mijlpalen voor een 14-maand-oude verwijzen naar meesterschap of de praktijk van typische vaardigheden voor een kind van deze tijd. Mijlpaal lijsten bieden een richtsnoer voor ouders om te peilen van ontwikkelingsstoornissen vooruitgang. Variaties zijn normaal. Uw kind zouden kunnen bereiken van een mijlpaal lichtjes vooruit of achter het gemiddelde. Wanneer u developmental grafieken voor baby's te vroeg geboren, gebruiken de vervaldatum in plaats van de geboortedatum om te bepalen van de gecorrigeerde leeftijd. Bijvoorbeeld, voor een 16-maand-oude baby die werd twee maanden te vroeg geboren, verwijzen naar 14 maand Ontwikkelings mijlpalen in plaats van 16 maanden.

Lichamelijke ontwikkeling

Met 14 maanden, peuters meestal goed lopen, klimmen een stap en verplaatsen vanuit een stooping positie naar een staande positie, volgens de Penn State coƶperatie vergrotingssysteem. Op deze leeftijd, verwachten uw peuter te houden en proberen te gebruiken van een lepel, een paar blokken stapelen, voeden zichzelf hapjes en rol een bal. Uw peuter kan ook zet de bladzijden van een doek of bord boek, verplaatsen naar muziek, spelen pat-a-taart, houden en probeer een merkkrijt, en Golf Hallo en vaarwel te gebruiken.

Taal en sociale ontwikkeling

Verwachten uw 14-maand-baby zeggen twee of drie woorden en tounderstand te volgen van de eenvoudige commando's, zegt Medline Plus. Op deze leeftijd, uw peuter reageert op zijn naam, herkent de namen van sommige mensen, dieren en dingen, herhaalt klanken en begint met het samenstellen van meerdere geluiden, volgens de Penn State coƶperatie vergrotingssysteem.

Peuters drukken deze leeftijd frustratie of woede door hun adem, huilen of schreeuwen, volgens Medline Plus. Je peuter zal ook lachen, glimlachen en klappen aan uitdrukkelijke geluk of opwinding. 14 maanden willen peuters spelen in de buurt van de ouders of verzorgers, en vertonen verlegenheid rond vreemden.

Overwegingen

Ontwikkelingsachterstand passende spelen en interactie helpt kinderen bereiken van mijlpalen en stelt een productieve, uitnodigende leeromgeving. Lees voor uw 14-maand-oude dagelijks, moedig hem aan naam voorwerpen of lichaamsdelen zoals "bal" of "neus" toestaan uw peuter te voeden of te kleden zich en te reageren op uw peuter de taal door te praten met hem en zijn woorden in grotere zinnen, adviseert de Centers for Disease Control and Prevention. Spelen met uw peuter met behulp van een verscheidenheid van materialen, met inbegrip van puzzels, Sorteerders vorm en materialen van de kunst. Plan spelletjes en activiteiten die gaan van alle zintuigen.

Voorzorgsmaatregelen

Als u vermoedt een vertraging in de ontwikkeling dat, maak een afspraak met uw kind kinderarts. Als uw peuter developmental interventie moet, kan de kinderarts aanbevelen een specialist of het programma geschikt is voor de specifieke behoeften van uw kind. Mogelijke oorzaken van vertraging in de ontwikkeling zijn genetische factoren, oorinfecties en zwangerschap en geboorte complicaties, volgens de Universiteit van Michigan Health System. Vroege diagnose kunt u de medische en ontwikkelingsstoornissen te krijgen diensten van de behoeften van uw kind, en kan zelfs terugdraaien de resultaten in bepaalde gevallen.


gerelateerde artikelen