Symptomen van overstimulatie in een peuter

December 6

Symptomen van overstimulatie in een peuter

Peuters zijn begonnen met het krijgen van controle over hun vermogen om te reageren op prikkels in de omgeving. Ze leren dingen buitengesloten op manieren die ze kon niet als zuigelingen. Echter, ze zijn nog nieuw op deze vaardigheid en overstimulated kunnen u na een lange dag of doordat rond teveel mensen of te veel opwinding. Kijk voor tekenen van overstimulatie in uw peuter en helpen hem naar een kalmerende, ontspannende plek te verwijderen wanneer deze tekens beginnen te verschijnen.

Oogcontact vermijden

Een peuter die overdreven gestimuleerd geworden zal beginnen met het vermijden van contact met de ogen. Dit vermindert de hoeveelheid invoer die ze ontvangt. De peuter kan beginnen verbergen van haar ogen, dingen over haar hoofd zetten, kruipende onder tabellen en weigeren om te kijken naar mensen praten met haar. Zelfs als u jezelf face-to-face brengen en kijken naar de peuter, kan ze haar ogen af te wenden of snel verplaatsen van één ding naar het andere zonder te stoppen om zich te concentreren op iets.

Hij gedraagt zich irrationeel

Terwijl 2 - en 3-jarigen zijn niet precies bekend om zeer rationele gesprekken, zullen de overstimulated peuter nog minder rationeel dan gebruikelijk. Hij kan ongewone eisen stellen, weigeren te eten, krijgen in een autostoeltje te bestrijden en het uiten van emoties die lijken niet te passen bij de situatie. Een overstimulated peuter misschien wel agressiever in ongebruikelijk manieren.

Ze huilt meer

Hoewel peuters minder vaak dan zuigelingen huilen, nog tranen steeds een belangrijke communicatiemiddel voor kinderen van deze leeftijd. Wanneer een peuter gestrest krijgt, kan ze geen toegang meer tot de beperkte taalvaardigheden die ze tot nu toe heeft ontwikkeld. Ze vindt het ook moeilijk om vorm woorden en zinnen en terug zal vallen op huilen als een manier van verhuur dat u weet dat ze aandacht en hulp moet.

Wordt hij ongehoorzaam

Tegen de tijd dat een kind een peuter is, heeft hij waarschijnlijk begonnen met eenvoudige commando's gehoorzamen en begonnen samen te werken met routines. Wanneer de peuter overdreven gestimuleerd krijgt, kan hij ongehoorzaam en eigenzinnige worden. De ongehoorzaamheid is vaak een manier van grijpen om controle wanneer dingen beginnen te voelen onbeheerst voor hem. Hij zal grenzen als een manier van uitdrukken hoe overweldigd voelt hij schenden.

Ze zal gewoon helemaal naar beneden smelten

Wanneer een peuter gewoon niet aankan al dat leven is gooien haar manier, is het niet ongewoon voor haar om te hebben wat ouders willen noemen een "smelt neer." Deze smelt omlaag kan optreden in een verscheidenheid van manieren voor verschillende kinderen en schreeuwen, huilen, gooien op de grond, wordt agressief en foute dingen kan bevatten. Het combineert vaak alle symptomen hierboven vermeld in een grote bod voor aandacht en hulp.


gerelateerde artikelen