Gedrags doelstellingen voor kleuters met ADD

April 10

Gedrags doelstellingen voor kleuters met ADD

De American Academy of Pediatrics merkt dat identificeren en behandelen van kinderen met aandacht problemen tijdig is de sleutel tot het bereiken van succes later in school. Het creëren van uw eigen doelen en doelstellingen voor uw peuter met attention deficit disorder is essentieel in het helpen van haar overwinnen obstakels en bloeien ontwikkelingsachterstand.

Sterkte-gebaseerde aanpak

Kinderen met aandacht tekort stoornissen zijn meer kans van slagen wanneer hun ouders gebruik maken van een sterkte-gebaseerde benadering van grootbrengen, volgens Healthychildren.org van het kind. Bij de vaststelling van doelstellingen en gedrags doelstellingen voor uw peuter met ADD, is een positieve benadering van essentieel belang. In plaats van zich te concentreren op wat je kleintje niet, stel doelen die centreren op wat hij kan. Bijvoorbeeld, zeggen: gebruik "Stop mij onderbreken als ik op de telefoon," niet de meer positieve benadering van, "Ik hou van hoe je met je pop gespeeld toen ik op de telefoon. Ik wil u voort te zetten dat goed gedrag."

Algemene School gedrag

Terwijl u vooral met uw kind op haar ADD symptomen thuis werken misschien, moet u ook doelen voor haar gedrag in-school. Hoewel het storend gedrag van een kind met aandacht-focusing problemen schade aanrichten in een klas van de basisschool grote kunnen, zijn niet alleen deze opdringerige acties verontrustend in de kleuterschool-plus-jaar. Uw kleine learner's leraar helpen door het stellen van positieve, realistische doelen voor de dag van haar school. Werken met de docent maken aangepast aan de leeftijd doelstellingen die uw kind kan bereiken. Algemene school regels die uw kind met moeite bevatten. Bijvoorbeeld, een doel gesteld voor hem aandacht te besteden aan de leraar voor vijf of 10 minuten wanneer ze is het lezen van een verhaal.

Sociale doelen

De sociale vaardigheden van uw peuter beginnen te bloeien in de buurt van andere kinderen om vrienden te maken en die betrokken zijn bij de coöperatieve spelen te spelen. Als uw kind met ADD in van zijn kleuterschool sociale kring worstelt, kan gedrags doelstellingen hem helpen om te krijgen samen met zijn collega's en klas overgangen te verlichten. Kijk naar waar uw kind worstelt en sterkte-gebaseerde doelstellingen die centreren maken over wat hij kan verbeteren op. Bijvoorbeeld, als hij wordt voortdurend gesprekken of groep spelen de andere kinderen onderbroken, een doel gesteld voor hem om te "Luisteren naar zijn vrienden eerst." Als hij niet kunt staan nog lang genoeg te wachten op zijn beurt in de rij om zijn handen te wassen, vertel hem, "Ik hou van hoe u gewacht totdat je zus haar om handen te wassen voordat je deed. Laten we hetzelfde doen op school."

Agressie

Als je peuter de ADD symptomen agressie zijn, moet u een einde te maken aan haar gedrag. Terwijl slaan, bijten en schoppen niet aanvaardbaar, zijn deze acties van bijzonder belang in de voorschoolse omgeving. Hoewel je kleintje van leraar een nuttige hand wellicht in het gedrag van uw kind rond te draaien, kan ze achterover leunen en tolereren van uw kind handelt agressief naar andere klasgenoten. Eindige doelstellingen, in duidelijke gevolgen voor het raken of andere gewelddadige acties en beloningen voor positieve gedrag toe te voegen. Bijvoorbeeld vertel uw kind, "zal niet u uw handen wanneer u boos op school. Als u dit doet, zal uw leraar zetten u timeout." Vergeet niet te loven en toevoegen in een beloning voor te verwachten gedrag. Als uw kind voldoet aan een specifieke doelstelling--zoals gaan een week zonder te raken of duwen--laat haar weten dat ze zullen worden beloond.


gerelateerde artikelen