Rol van Jojoba-olie in genezing

September 21

Rol van Jojoba-olie in genezing

Jojoba--uitgesproken "ho-ho-ba"--olie komt uit de vrucht van de Boon van de Simmondsia chinenis struik, die inheems in de zuidwestelijke Verenigde Staten en het noordwesten van Mexico is. Het is niet echt een olie, maar liever een vloeibare wax--met eigenschappen zeer vergelijkbaar met de menselijke huid olie--zodat het normaal gesproken niet een allergische reactie, zelfs bij mensen met een zeer gevoelige huid veroorzaken. Vol vitaminen en andere voedingsstoffen, kan beschermen en genezen van de huid en het herstellen van beschadigd haar.

Geschiedenis

Rol van Jojoba-olie in genezing

Indianen van het zuidwesten van de Verenigde Staten hebben gebruikt jojobaolie als een medicinale steun eeuwenlang--zoals een zalf voor genezing wonden en brandwonden, een balsem om te kalmeren zonnebrand, een voedingssupplement, een haargroei behandeling en een eetlustremmer toen voedsel schaars was. Nadat de Verenigde Staten het gebruik van olie van de potvis in 1974 verboden, werd jojoba-olie een vervanging voor gebruik in shampoo, zeep en andere cosmetica.

Inhoud

Rol van Jojoba-olie in genezing

Het geheim van jojoba de helende eigenschappen ligt in de inhoud ervan. Het staat vol met voedingsstoffen zoals B-complex vitamines, silicium, chroom, koper, vitamine E en zink. Jojobaolie is ook rijk aan jodium, die helpt bij het bestrijden van infecties. Het bevat myristinezuur, die anti-inflammatoire eigenschappen heeft. De structuur bevat een groot percentage van onverzadigde vetzuren, die natuurlijke glijmiddelen en esters daarvan--een combinatie van organische zuren en alcoholen zijn.

Een barrière

Rol van Jojoba-olie in genezing

Jojobaolie vormt een niet-vette, waterdichte laag op de huid of haar die als een wederzijdse barrière dient. Deze barrière beschermt uw huid tegen agressieve elementen en micro-organismen die kunnen leiden tot infectie en, tegelijkertijd, voorkomt dat vocht ontsnappen aan uw huid of haarzakjes. Daarnaast heeft de jojoba-olie antimicrobiële eigenschappen, waardoor dat het kan bestrijden bacteriën en schimmels. Deze combinatie actie bevordert een ideale omgeving voor de huideigen natuurlijke helende eigenschappen naar behoren tot hun recht.

Olie vervangen

Omdat de structuur zeer vergelijkbaar met de menselijke huid olie is--talg--jojoba kan helpen genezen van droge huid door vervanging van olieproductie verloren als gevolg van veroudering en milieufactoren. Het kan helpen controle overproductie van talg door signalering van het lichaam er er voldoende olie aanwezig en, in tegenstelling tot de talg, die het niet verstoppen poriën. De smerende eigenschappen ook bijdragen tot het verwijderen van residu op huid en haar, bevordering van een schoon milieu voor genezing.

Gebruik

Rol van Jojoba-olie in genezing

Jojoba-olie is een effectief droge huidbehandeling, zowel als een vochtinbrengende crème en als een protectant tegen drogen. Het heeft ook de mogelijkheid om te helpen verminderen van fijne lijntjes aangetoond. Om deze reden is het een populaire basis ingrediënt voor lotions, reinigingsmiddelen, badproducten, nagel behandelingen, make-up en zonneschermen. Jojoba-olie kan helpen genezen acne door vermindering van de talgproductie en afscherming tegen bacteriën. Sommige producten van de behandeling voor koortsblaasjes, Aften en voetschimmel bevatten ook jojoba-olie.

Outlook

Rol van Jojoba-olie in genezing

Jojoba-olie opmerkelijk stabiel onder hoge hitte en hogedruk voorwaarden heeft gevraagd onderzoekers te verkennen andere toepassingen voor dit natuurproduct. Een dergelijke mogelijkheid is voor gebruik als een alternatieve brandstof. Verenigde Arabische Emiraten universitaire onderzoekers ontdekt dat jojoba olie-gebaseerde brandstof minder slijtage van de motor veroorzaakt en minder verontreinigende stoffen dan traditionele aardolie gebaseerde brandstoffen stoot.


gerelateerde artikelen