Complicaties van keelontsteking bij volwassenen

August 14

Complicaties van keelontsteking bij volwassenen

Strep keel, waardoor een pijnlijke, krassend zere keel, treft mensen van alle leeftijden. Meeste keelpijn zijn veroorzaakt door een virus en meestal lossen op hun eigen, maar keelontsteking het gevolg is van een bacteriële infectie van de keel en snelle behandeling vereist. Een strep infectie onbehandeld oorzaken complicaties, zoals een huiduitslag, verliet en kan zelfs leiden tot ontsteking van de nier.

Tonsillitis

Volwassenen met strep keel kunnen het optreden van een complicatie die van invloed is op de amandelen--lymfklieren gelegen op de top van de keel. De amandelen helpen het lichaam door te filteren op micro-organismen, waardoor infectie. Wanneer de amandelen de strep bacteriën worden uitgefilterd ondervindt, ze zwellen en ontstoken, wat resulteert in tonsillitis. Symptomen van tonsillitis zijn rode, gezwollen amandelen met witte vlekken, tederheid van de kaak en de keel bij aanraking, moeite met slikken, koorts en hoofdpijn. Antibiotica worden gebruikt ter bestrijding van de infectie. De Universiteit van Maryland Medical Center verslagen symptomen verdwijnen meestal in twee tot drie dagen na de inleiding van antibiotische therapie. Meestal geneest een cursus van antibiotica de infectie, hoewel sommige tonsillitis infecties meer dan één cursus vereisen.

Roodvonk

Een onbehandelde strep infectie vaak resulteert in de complicatie bekend als roodvonk. Roodvonk begeleidt al bestaande symptomen van keelontsteking, verslagen van het nationale Instituut van allergie en besmettelijke ziekten (NIAID). Roodvonk begint als een rode huiduitslag, meestal op de borst en de buik, vóór verspreiding over het grootste deel van het lichaam. De uitslag bestaat uit kleine hobbels dat als schuurpapier voelt bij aanraking. De huidplooien, als beïnvloed, worden een donkerder rode kleur. De tong toont een aardbei-rode kleur en het gezicht verschijnt gespoeld. De Mayo Clinic raadt medische behandeling wanneer tekenen en symptomen van keelontsteking of complicaties worden vastgesteld.

Post streptokokken Glomerulonephritis

Volgens Medline Plus, raken na een onbehandelde strep infectie, de nieren besmet met de strep bacteriën, wat resulteert in de aandoening bekend als post streptokokken Gnaius De infectie invloed op nierfunctie, waardoor er ontsteking en problemen met het filteren van urine. Symptomen van post streptokokken GN zijn een afname van de urineproductie, urine met zichtbaar bloed, een zwelling van de buik, gezicht of ogen en zwelling van de onderste ledematen, zoals de voeten of de enkels. Andere symptomen geassocieerd met de stoornis invloed op de gewrichten, waardoor pijn en stijfheid. Medline Plus meldt geen specifieke behandeling voor post streptokokken GN maar antibiotica nodig zijn om te vernietigen elke resterende strep bacteriën in het lichaam aanwezig. Volwassenen na streptokokken GN als gevolg van een onbehandelde strep infectie meestal behandelen vind dat de stoornis moet omzetten zelf binnen een paar weken of maanden, maar in sommige het stoornis vordert naar chronisch nierfalen.


gerelateerde artikelen