Hoe om uw tiener om te luisteren naar u

October 6

Hoe om uw tiener om te luisteren naar u

De tienerjaren kunnen uiterst moeilijk, gevuld met sociale druk, razende hormonen en de stress van de overgang van kindertijd naar volwassenheid. Deze moeilijkheden kunnen kloven tussen tieners en ouders maken. Als u vindt dat uw tiener weigert naar u te luisteren, dan is het wellicht tijd voor een nieuwe aanpak.

Luisteren

Communicatie is een tweerichtingsverkeer. Als u wilt dat uw tiener naar u te luisteren, moet u luisteren naar haar problemen en zorgen. Luisteren zonder oordeel, stel vragen en neem een oprechte interesse in uw tiener leven. Toestaan dat uw tiener openlijk delen alle zorgen of bezwaren die ze over de conflict(s) bij de hand heeft, en reageren op een manier die toont aan dat u haar zorgen begrijpt. Dit betekent niet dat je afbreuk mag doen aan op de regels en de eventuele aanvragen, maar dat u empathize met uw tiener frustraties.

Gevolgen bespreken

Vele malen, een tiener niet luisteren omdat hij denkt dat u alleen wilt zijn pret bederven. De "Omdat ik zei dus" aanpak kan werken goed voor kinderen en voor tieners, maar in tieners, dergelijke starheid naait alleen de zaden van de opstand. In plaats van alleen maar blaffen opdrachten uit, open de deuren van communicatie en uitleggen hoe keuzes gevolgen hebben. Bijvoorbeeld, als uw tiener wil wonen een partij waar drugs en alcohol aanwezig kunnen zijn, niet gewoon zeggen "Nee" Uitleggen hoe dergelijke omgevingen ernstige gevaren kunnen opleveren.

Waarde van uw tiener bijdragen

Als u wilt dat uw tiener om open mededeling en bereid om te luisteren, behandel haar niet als een ondergeschikte, maar als een bijdragende en waardevol lid van de familie. Laat haar nemen deel aan belangrijke familie beslissingen, luisteren naar en waarde van haar adviezen, openlijk steunen haar dromen en doelen en neem altijd de tijd om te herinneren haar dat ze is diep geliefd. Hoe meer ze voelt respect en waardering, hoe meer bereid ze zullen naar u te luisteren.

Onderneming te zijn

Als u met een ijzeren vuist wordt uitgesloten, kan uw tiener genoodzaakt om binnen te rebelleren. Echter bent u bang dat uw tiener helemaal discipline, u er ook voor zorgen dat hij niet naar je zal luisteren. Als een tiener voelt dat hij doen kan wat hij wil zonder gevolg, kunt u wedden dat hij dat zal doen. Medelevende en onvoorwaardelijke liefde altijd te oefenen, maar wees niet bang om te tonen aan uw tiener dat zijn acties gevolgen hebben. Als hij u openlijk trotseert, discipline hem dienovereenkomstig.


gerelateerde artikelen