Visolie en metformine contra-indicatie

October 13

Visolie en metformine contra-indicatie

Mensen met type 2 diabetes moeten vaak voorschriftmedicijn te nemen. Metformine wordt beschouwd als de eerste lijn van verdediging in diabetes medicijnen, en kan worden voorgeschreven op eigen of met insuline of andere medicijnen, volgens Drugs.com. Deze farmaceutische drugs helpt diabetici controle bloedsuiker of glucoseniveaus. Visoliën zijn voedingssupplementen die helpen kunnen om het risico op hart- en vaatziekten. Zoals diabetici op hoger risico op hart-en vaatziekten zijn, is visolie vaak een aanbevolen supplement voor ze, naast hun voorschriftmedicijnen. Er zijn geen bekende interacties of contra-indicaties tussen metformine en visolie.

Effecten

Metformine wordt ook verkocht onder de merknamen Glucophage en Fortamet. Het effect van de lever en de darmen te verminderen van de hoeveelheid glucose in het bloed en helpt ook om het transport van glucose in de weefsels en spieren. MayoClinic.com legt uit dat metformine werkt op de lever door het verminderen van gluconeogenese of de productie en de vrijlating van glucose. De lever opgeslagen suikers uit voedsel en deze zo nodig aan brandstof van het lichaam worden vrijgegeven. Visolie bevat omega-3 vetzuren die bijdragen aan het verminderen van cardiovasculaire aandoeningen zoals hart-en vaatziekten, bloedstolsels, atherosclerose of verharding van de slagaders en beroerte.

Vetzuren

Niet alle vetten zijn gelijk. De omega-3 vetzuren gevonden in visolie en andere bronnen zoals lijnzaad, walnoten en olijfolie heten Eicosapentaeenzuur of EPA en Docosahexaeenzuur (DHA) of DHA. Ze zijn essentieel voor het hart, bloedvaten, ogen en hersenengezondheid, evenals verschillende lichaamsfuncties. De Harvard School of Public Health raadt deze gezonde vetten verlagen het risico van hart-en vaatziekten en beroerte.

Slagader gezondheid

Personen met diabetes zijn op hoger risico van hartaanvallen en andere cardiovasculaire ziekten als gevolg van hogere niveaus van de glucose in het bloed. Het Instituut voor cardiovasculair en medische wetenschappen aan de Universiteit van Glasgow merkt dat metformine heeft beschermende eigenschappen van het hart en de slagaders. Dit kan te wijten zijn aan haar vermogen om te helpen met het activeren van de processen die de muren van deze bloedvaten herstellen. Visolie kan ook verbetering van HDL, of het gezonde soort cholesterol, in het lichaam en verminderen ongezonde vormen, afnemende over het algemeen hoog cholesterolgehalte in het bloed. Hoge niveaus van cholesterol kunnen leiden tot atherosclerose, een ziekte waarbij de slagaders worden verstijfd, verstopt en verkleinde. Dit verhoogt het risico van hart-en vaatziekten zoals coronaire ziekten of CAD. Vandaar, metformin en visolie kan bijdragen tot verbetering van de hart en vasculaire gezondheid bij diabetische personen wanneer tezamen in de aanbevolen doseringen.

Dosering

Metformine is een mondelinge voorschriftdrug die door uw arts moet worden aanbevolen en alleen precies zoals voorgeschreven moet worden genomen. Uw arts kan de dosering veranderen als de noodzaak zich voordoet. De Harvard School of Public Health adviseert dat vis olie suppletie is een gezonde manier om het verkrijgen van voldoende hoeveelheden omega-3 vetzuren in uw voeding. Een 500-milligram supplement van omega-3 vetzuren is per dag aanbevolen. Verschillende soorten en merken van vis olie capsules of vloeistoffen kan bevatten wisselende hoeveelheden omega-3, dus check etiketten zorgvuldig. Raadpleeg uw arts vóór het nemen van supplementen van welke aard ook.


gerelateerde artikelen