Wat zijn de voordelen van Mangosteen thee?

March 2

Wat zijn de voordelen van Mangosteen thee?

U misschien nooit hebben gehoord van de Mangostan, een klein rond fruit geproduceerd door een tropische boom (Garcinia mangostana) inheems in Zuidoost-Azië. Los van de gemeenschappelijke mango, is de mangosteenvrucht al een deel van de traditionele kruidengeneeskunde eeuwenlang, aanbevolen voor huidinfecties, darmproblemen en andere kwalen. Modern onderzoek suggereert dat mangosteen en thee gebrouwen uit de vrucht bevat verbindingen die belangrijke gezondheidsvoordelen wellicht.

Anti-kanker eigenschappen

Memorial Sloan-Kettering Cancer Center geeft aan dat verbindingen in mangosteen genaamd xanthonen anti-kanker eigenschappen, de groei van verschillende soorten gekweekte kankercellen, met inbegrip van kanker en leukemie cellen van de lever blokkeren. Het meldt ook dat uittreksels uit mangosteen stopt divisie van borstkankercellen in het laboratorium en hen om te sterven via een proces genaamd apoptosis veroorzaakt. Een review paper gepubliceerd in December 2011 de kwestie van "Huidige Molecular Medicine" verslagen xanthonen in mangosteen ook hebben eigenschappen die u kunnen helpen beschermen u tegen kankerverwekkende stoffen, samen met hun anti-kanker activiteit. De auteurs concluderen dat mangosteen componenten aanzienlijk potentieel als antikanker gemachtigden, hoewel de klinische proeven met proefpersonen nog nodig zijn.

Voorkomen van infectie

De Cancer Center meldt ook dat mangosteen verbindingen groei van bacteriën en schimmels blokkeren kunnen en kunnen helpen voorkomen dat van verschillende soorten infecties. Deze mogelijkheid wordt ondersteund door verschillende onderzoeken, waaronder een gepubliceerd in de editie van juli 2003 van "chemische en farmaceutische Bulletin' waarin onderzoekers getest xanthonen van mangosteen en dat ze kunnen het stoppen van groei van bacteriën van de tuberculose, ten minste in het laboratorium. Een andere studie gepubliceerd in juli 2013 in "BMC complementaire en alternatieve geneeskunde" gevonden dat mangosteen xanthonen geblokkeerd bacteriën genaamd leptospiren uit groeiende en wanneer gecombineerd met penicilline, verbeterd de doeltreffendheid van het antibioticum. Deze veelbelovende resultaten moeten nog bevestigd in studies van infectie bij menselijke proefpersonen.

Andere mogelijke voordelen

De Cancer Center ook gewezen op andere potentiële voordelen van mangosteen, met inbegrip van mogelijke bescherming tegen allergische reacties en andere voorwaarden die betrekking hebben op ontsteking. Mangosteen xanthonen blokkeren cellulaire receptoren voor histamine en serotonine, twee chemische stoffen die je lichaam produceert die bemiddelen zwelling, roodheid, pijn of jeuk die tijdens ontsteking kan ontwikkelen. Mangosteen onderdelen kunnen ook helpen om verbetering van mondhygiëne, volgens een klinische studie gepubliceerd in oktober 2008 de kwestie van "Complementaire therapieën in geneeskunde" waarin proefpersonen parodontale behandelingen ondergaan die een orale gel met Mangostan gebruikt ervaren betere parodontale gezondheid uitpakken, in vergelijking met besturingselementen.

Het maken van thee

U kunt mangosteenvrucht op sommige specialiteitvoedsel of gedroogde mangosteen korst kopen als een aanvulling op health-food winkels. Mangosteen thee uit vers fruit maken door te snijden om de binnenste delen bloot te stellen en vervolgens het scheiden van de schil van het vlees, die je kunt consumeren. Om thee, versneden en steile het zwoerd in kokend water tot het water afkoelt of toevoegen gedroogde korst aan kokend water en drink bij cool. Terwijl sommige merken bereid thee ook mangosteen bevatten, het bedrag varieert, dus het is onbekend of deze effectief zou zijn. Mangosteen wordt over het algemeen beschouwd als veilig zonder significante bijwerkingen, hoewel het met bepaalde geneesmiddelen communiceren kan. Praat met uw arts over het consumeren van mangosteen thee om te beslissen als het voor u nuttig zou kunnen zijn.


gerelateerde artikelen