Testen voor dyscalculie

June 20

Testen voor dyscalculie

Volgens de Amerikaanse Academie van kind en Adolescent Psychiatry, leermoeilijkheden zoals dyscalculie invloed ten minste een op de 10 schoolgaande kinderen. Moeilijkheden bij het leren zijn gekoppeld aan het zenuwstelsel niet ontvangen, verwerken of communiceren van informatie op een normale manier. Dyscalculie is een stoornis van het leren van wiskunde, die kan invloed hebben op een breed scala van informatieverwerking zoals ruimtelijke relatie, onthouden van nummers of feiten en het rangschikken van stappen. Dyscalculie is van invloed op personen anders omdat wiskunde een handicap vaak variëren. Echter, er zijn waarschuwingsborden, zoals moeilijk begrijpen numerieke procedures zoals tellen of numerieke patroonherkenning, die gevraagd verdere evaluatie voor deze aandoening.

Eerste beoordeling

De eerste evaluatieproces bepaalt de aanwezigheid van een leerstoornis. Volgens de leermoeilijkheden Association of America, professionele evaluatie vergemakkelijkt de identificatie van het leren-probleem evenals vraagt planning van de speciale behoeften voor de lopende onderwijs. Formele en informele test voor het meten van wiskundige prestaties optreden nadat het kind wordt beschouwd als een probleem met het leren rekenen. Aangezien de vormen van dyscalculie variëren, dit vaak vereist verschillende vertoningen of proeven vind je het kind worstelt met het specifieke gebied van numerieke deficiëntie.

WISC-III

De Wechsler Intelligence Scale for Children, of WISC-III, is een afzonderlijke test gegeven aan kinderen tussen 6 en 16, mondeling en zonder tijdslimiet, behalve tijdens de wiskundige gedeelte. Het wiskundige gedeelte heeft verschillende toepassingsgebieden wordt getest. De secties van deze test omvatten verbaal ingelijste math toepassingen, herhalende cijfers in een reeks in volgorde van instructie zoals gedicteerd vooruit of achteruit, en blokkeren van ontwerp, waarin kleine geometrische ontwerpen kopiëren. Een codering gedeelte van deze test meet erkenning van vormen en transcriberen cijfer-symbolen zo spoedig mogelijk in een beperkte tijd-mode. Algemene intelligentie wordt gemeten door de volledige test van de WISC-III. Dyscalculie is geacht duidelijk wanneer er een discrepantie is tussen de resultaten van de rekenkundige gedeelte van de test in vergelijking met de algemene testresultaten.

WJ III

De Houtsnip Johnson III of WJ III, is een test voor alle leeftijden meer dan 2 jaar oud. Test het algemene academische prestatie en omvat korte testen voor wiskundige vermogen. Fairleigh Dickinson University beschrijft de math gedeelten van de test als waarbij berekeningen, getimede berekeningen, mondelinge woord problemen en vragen over feitelijke wiskunde informatie of operaties. De totale test focust op cognitieve capaciteit en dyscalculie wordt gediagnostiseerd wanneer een discrepantie tussen de math deel van de test lager dan die van de algemene cognitieve prestatie scoorden op de test is.

Dyscalculie Screener

De dyscalculie Screener is een nieuwere gestandaardiseerde en computergebaseerde test ontwikkeld om te diagnosticeren van kinderen tussen de leeftijden van 6 en 14 jaar. Volgens de evaluatie van 2007 in de "Britse samenleving voor onderzoek naar leren wiskunde", is deze test alleen gebruikt dyscalculie onderscheiden van alle andere voorwaarden die van invloed op prestaties. De dyscalculie Screener vaststelt tekortkomingen in numerieke taken door het meten van de reactietijd, aantal vergelijkingen en het gebruik van optelling en vermenigvuldiging verwezenlijkingen.


gerelateerde artikelen