Loopbanden vs chemische stresstests

July 24

Loopbanden vs chemische stresstests

Een stress-test is een klinische standaard vaak gebruikt voor het opsporen van coronaire hartziekten. Traditioneel, wordt deze test uitgevoerd op de loopband. Moderne vooruitgang in de technologie kunnen artsen om het te beheren zonder dat de patiënt doen elk lichamelijk werk, via chemische middelen. Gelieve te overleggen met uw arts voor specifieke informatie.

Loopband stresstest

Hoewel er een aantal loopband opties beschikbaar aan artsen, is het Bruce-protocol de methode die het meest gebruikt. Het gaat om lopen op de loopband met een vooraf bepaalde intensiteit gebaseerd off van uw fitness-niveau. Elke drie minuten de snelheid zal worden verhoogd. Dit gaat zo door totdat u 85 procent van de leeftijd-voorspelde maximale hartfrequentie bereiken. De arts kan de test vroeg stopzetten als u geen negatieve symptomen.

Chemische Stress Test

In het "Journal of Nuclear Medicine" bespreekt Dr. Jeffery Leppo waarom een chemische stress test kunnen worden beheerd in het voordeel over de loopband stress test. Mensen met artritis, bepaalde medicijnen, of die gebrek aan motivatie, vaatziekten, respiratoire aandoeningen, orthopedische problemen zijn ideale chemische kandidaten. De chemische stress-test induceert een gestimuleerd fysiologische staat zonder te oefenen. Gemeenschappelijke medicijnen gebruikt zijn Dipyridamol, dobutamine en Adenosine. De arts zal een intraveneuze regel beginnen in uw arm. Medicatie wordt geleverd tot 85 procent van de leeftijd-voorspelde maximale hartfrequentie is bereikt. Als dobutamine wordt gebruikt, kan de test vier minuten duren.

Nauwkeurigheid

Dr. San Roman en collega's onderzocht of één methode nauwkeuriger dan de andere in een studie van de 1998 gepubliceerd in "Heart" verschenen is. Zij bepaalden dat er geen significant verschil tussen methoden is. De loopband stresstest zal waarschijnlijk worden toegediend bent u fysiek in staat.

Voorbereiding

Voorbereiding voor de loopband of de chemische stress-test is vergelijkbaar. Voor de drie uur voorafgaand aan de procedure, onthouden van eten. Draag comfortabele kleding en schoenen geschikt voor oefening. De inname van specifieke hart medicijnen, bijvoorbeeld bèta-blokkers, wellicht ook een paar dagen voor de test worden opgehouden.

Veiligheid

De fysiologische reactie op beide test is vergelijkbaar met joggen rond uw buurt. De klinische setting zorgt ervoor dat als er iets mis gaat, zeer uitgebreide help beschikbaar. De medicatie gebruikt tijdens de chemische stress-test kan leiden tot misselijkheid of hoofdpijn, maar deze symptomen kunnen worden gestopt wanneer de test stopgezet.


gerelateerde artikelen