Hoe beïnvloedt kersen eten warfarine?

July 22

Hoe beïnvloedt kersen eten warfarine?

Warfarine is een medicijn dat vaak wordt voorgeschreven om te voorkomen dat de bloedstolling. Terwijl u warfarine neemt, moet u wellicht veranderen uw inname van verschillende voedingsmiddelen op basis van de hoeveelheid vitamine K, die ze bevatten. Kersen bevatten sommige vitamine K maar het is onwaarschijnlijk dat invloed op de functie van warfarine.

Warfarine

Warfarine is een anticoagulans, of een bloedverdunner, wat betekent dat het het vermogen van uw lichaam om formulier bloedstolsels remt. Bloedstolsels zijn hoe het lichaam beperkt bloeden, maar sommige bloedstolsels kunnen bloedvaten blokkeren en resulteren in een ernstig medisch probleem een longembolie genoemd. Warfarine is ontworpen om te voorkomen dat bloedstolsels in mensen die hebben de neiging om vorm stolsels te gemakkelijk of die op risico van de ontwikkeling van pathologische stolsels.

Warfarine en vitamine K

Vitamine K is nodig voor veel van de chemische reacties betrokken bij de vorming van de klonter. Warfarine werkt door het blokkeren van de activiteit van vitamine K, dus vertragen de vorming van bloedstolsels. Dientengevolge, als u warfarine nemen, is uw vermogen om vorm bloedstolsels zeer gevoelig voor uw vitamine K niveaus. Als je teveel vitamine K eet, kan u beginnen met vorming van abnormale bloedstolsels.

Kersen en vitamine K

Terwijl het nemen van warfarine, kan uw arts aanbevelen dat u voorkomen voedsel dat hoog zijn in vitamine K dat, zoals spinazie, boerenkool, boerenkool en andere groene bladgroenten. Kersen zijn laag in de vitamine K, wat betekent dat ze zijn waarschijnlijk een significant effect hebben op warfarine. Echter kan eten grote hoeveelheden van hen nog steeds leiden tot een overbelasting van de vitamine K, dus voorkomen dat de consumptie van enorme hoeveelheden van kersen en andere vruchten of groente met vitamine K tijdens het gebruik van warfarine.

Overwegingen

Uw dosis van warfarine zal worden aangepast, zodat u bent minder waarschijnlijk pathologische bloedstolsels vormen maar ook niet volledig kunnen formulier stolsels zijn. Zodra u en uw arts voor u de juiste dosis gevonden hebben, is het belangrijk dat u probeert te houden van uw vitamine K inname relatief constante van dag tot dag. Dit betekent dat, zolang je hetzelfde dieet volgen en dicht bij de dezelfde hoeveelheid vitamine K elke dag te eten, de warfarine moet goed werken.


gerelateerde artikelen