Insuline & stresshormonen

April 27

Insuline & stresshormonen

Stress is de natuurlijke reactie van uw lichaam om u te beschermen tegen bedreigingen voor uw veiligheid. Hoewel gevaar tegen roofdieren zelden vandaag bestaat, produceren mensen nog stresshormonen in reactie op alledaagse situaties. Voortdurende stress kan kan invloed hebben op uw insulineniveaus en uw gezondheid in gevaar, vooral als je diabetes hebt.

Stress-respons

Gepercipieerde dreigingen, zoals een ontmoeting met een agressieve hond, kunnen stimuleren uw hypothalamus klier om aan te geven van een alarm in uw lichaam. Dit alarm stuurt hormonale en zenuw signalen dat uw bijnier een toename van hormonen, bekend als stresshormonen vrij te veroorzaken. Normaal leven situaties, zoals geldproblemen, familiekwesties en collega conflict, kunt ook gevoelens van bedreiging en stress, waardoor je lichaam om te reageren op dezelfde manier.

Stresshormonen

Als je bijnieren, de kleine klieren boven uw nieren, op het signaal van uw hypothalamus klier reageren, produceren ze cortisol en adrenaline. De toename in adrenaline biedt een boost van energie, versnelt uw hartslag en je bloeddruk verhoogt. De belangrijkste stress-hormoon, cortisol, dient ter verbetering van uw hersenen vermogen gebruiken glucose. Cortisol vermindert ook niet-essentiële functies die bieden geen ondersteuning voor de vecht-of-flight respons.

Niveaus van de bloedglucose

Cortisol is het stress-hormoon dat is van invloed op de manier waarop je lichaam insuline verwerkt. Dit steroïde hormoon maakt uw spier- en vetcellen resistent tegen insuline en verhoogt de productie van glucose. Je lichaam is afhankelijk van insuline voor het regelen van de niveaus van de glucose in uw bloed. Insuline werkt door het verwerken van glucose naar energie in de cellen. Diabetes is een aandoening die van invloed is op uw vermogen om te produceren of verwerken van insuline. De stijging van de glucose als gevolg van stressvolle situaties kan veranderen de hoeveelheid insuline nodig om gezond bloed-suiker niveaus, wat betekent dat personen met diabetes kunnen glucose spikes optreden tijdens perioden van stress.

Gezondheidsoverwegingen

Aanhoudende en langdurige stress kan leiden tot een overmatige blootstelling aan stress hormonen en kan uw risico van bepaalde hygiënische omstandigheden, zoals depressie, spijsverteringsproblemen, spijsverteringsstoornissen, hart-en vaatziekten en obesitas verhogen. Personen met diabetes kunnen problemen controle bloedsuikerspiegel als gevolg van schommelingen of stijging van de glucose hebben. Leren voor het beheren van de stress in je leven door het ontwikkelen van gezonde vriendschappen, ontspanningstechnieken oefenen en eet een voedzaam dieet. Streven naar professionele begeleiding om u overwinnen van onbeheersbare stress in je leven te helpen.


gerelateerde artikelen