Voor- en nadelen van dictatoriale opvoedingsstijl

April 23

Voor- en nadelen van dictatoriale opvoedingsstijl

Een dictatoriale ouder, ook bekend als een autoritaire ouder, zal instellen strikte regels, richtlijnen en grenzen binnen zijn huishouden. Hij zorgt voor duidelijke verwachtingen naar de kinderen--zijn woord is wet en de familieleden kunnen verwachten om gestraft te worden als ze niet instructies aan de brief volgen. Deze ouder regels het huishouden door middel van absolute controle en volledige gehoorzaamheid zonder twijfel om orde te handhaven verwacht.

Duidelijkheid

In een dergelijke autoritaire relatie zijn de regels ingesteld en niet voor discussie of debat. Ze zijn meestal welomschreven en duidelijk voor de hele familie. Er zijn geen grijze gebieden of verwarring over wie verantwoordelijk is of wat er moet gebeuren. Kinderen hebben het voordeel om te weten precies wat er van hen verwacht te allen tijde en ook wat de gevolgen zullen zijn als expliciet regels niet worden gevolgd. Leden van het huishouden is afhankelijk van de ouder te instrueren hen over alle aspecten van hun leven thuis.

Tijdige en productief

Wanneer er geen geven en nemen, is tijd niet nodig voor discussie of het argument. Karweien, projecten en huiswerk zal gaan veel sneller en efficiƫnt, zoals geen tijd is nodig voor verhoor, argumenten, suggesties, wijzigingen of gebrek aan leiderschap. Iedereen kent hun plaats en de termijnen waarin wordt verwacht dat ze hem toegewezen taken vervullen. Dit is niet in tegenstelling tot het leger, waar precisie en orde worden gebruikt voor het houden van een ordelijke en productieve eenheid klaar te allen tijde.

Inflexibele

Dictatoriale ouderschap kunnen zeer inflexibele. De ouder zal niet openstaan voor alternatieve methoden voor het uitvoeren van huishoudelijke activiteiten. Communicatie in familiebijeenkomsten en one-on-one communicatie met familieleden kunnen bijna onbestaande en binden aan kinderen zeer minimale. Leden van het huishouden zal niet leren hoe voor zichzelf te denken en zal afhankelijk zijn van andere autoriteiten om beslissingen te nemen voor hen later in het leven. Ze kunnen erg introvert en gebrek aan eigenwaarde en elk type van spontaniteit of creativiteit.

Onafhankelijkheid van stunts

Een kind dat wordt gegeven instructies op alles wat die hij verwacht te doen zal opgroeien nodig begeleiding op alle gebieden van zijn leven. Hij zal niet zitten kundig voor taken uit voor zich denken en kan gebrek aan initiatief in zowel begin- en einddatum van projecten zonder toezicht. Hij kan ook gebrek aan vertrouwen in zichzelf en zijn vermogen om creatief te denken en kunnen ten volle bijdragen tot zijn werkplek of thuis leven eisen en uitdagingen. De geest van een kind kunnen sterk gesmoord in een dergelijke autoritaire omgeving, wat resulteert in timidity en een introverte persoonlijkheid.


gerelateerde artikelen