Veilig voedsel te eten met een schimmel-allergie

July 27

Veilig voedsel te eten met een schimmel-allergie

Schimmel allergieën komen relatief vaak voor. Een reactie optreedt na het inademen van kleine airborne sporen of het eten van voedsel dat mal bevat. Het kan moeilijk zijn om te voorkomen dat schimmel, aangezien wij allen bent blootgesteld aan het in het dagelijks leven. Maar u kunt verminderen uw risico op een reactie door controle van alle levensmiddelen zorgvuldig voor tekenen van schimmel en het vermijden van de voedingsmiddelen die dreigen te bevatten, zoals kaas, champignons en augurken. Alle etiketten zorgvuldig te lezen en het restaurant personeel van uw allergie te informeren.

Voedselbronnen van schimmel

Volgens de Cleveland Clinic zijn gemeenschappelijke voedselbronnen van schimmel kaas, champignons, azijn, zure room, zure melk, karnemelk, bier en wijn. U moet vermijd zure brood, zoals roggebrood, en andere broden en gebak gemaakt met een heleboel gist. Zuurkool, sojasaus, gebeitst en gerookt vlees en vis en gedroogde vruchten ook schimmel kan bevatten. Schimmel kan groeien in vers of gekookt vlees en vers of ingeblikte groenten en fruit, als ze te lang zijn opgeslagen.

Veilig voedsel

U kunt uw Snijrisico van een reactie door zorgvuldig te selecteren van voedsel dat je eet. Vlees en vis als het is zeer fris, en idealiter niet houd het gedurende meer dan 24 uur. Kies vers of bevroren fruit in plaats van gedroogd fruit. Zorg ervoor dat u zorgvuldig met het opslaan van voedsel, en vermijden het eten van restjes. Bij het kopen van fruit in blik of sappen, kleine maten kopen en verbruiken ze in een vergadering, aangezien de schimmel groeit vaak in zoete stroop. U hoeft niet te helemaal vermijden gist, maar u zou willen proberen gist-vrije brood en producten zoals plat brood en tortilla's.

Vervangingen

Veel winkel koopt salade dressings en specerijen bevatten azijn of kaas. Een goed alternatief is het maken van uw eigen. Probeer vervangen door citroen of limoen sap voor azijn in recepten of druilerig olijfolie op salades en fruit. Hoewel u kaas vermijden moet, yoghurt kan veilig worden gegeten en is een goede bron van calcium. Als je alcohol drinkt, gedistilleerd likeuren zoals wodka, gin en whisky bevatten minder schimmel dan bier en wijn, als gevolg van distillatie en het hoge alcoholpercentage.

Ander advies

Proberen te houden van uw huis als schimmel-vrij mogelijk. Schone koelkast deur afdichtingen en drip pannen regelmatig tot het risico van schimmel groeit. U moet ook regelmatig stof, schoon luchtbevochtigers en probeer te voorkomen dat vocht in wasruimtes, badkamers en kelders. Draag een stofmasker bij het maaien van uw gazon of vegen van dode bladeren. Vermijd gebieden waar schimmel heeft de neiging om te groeien, zoals beboste gebieden met zware vegetatie, vooral in de nazomer. Uw arts kan voorschrijven medicijnen zoals Orale antihistaminica en Nasale Corticosteroïden voor de behandeling van uw klachten.


gerelateerde artikelen