Zwarte zeep ingrediënten

November 26

Zwarte zeep ingrediënten

Overzicht

Zwarte zeep komt uit West-Afrika en is heel populair vanwege zijn krachtige effecten op de huid. Het is bekend onder vele namen, met inbegrip van "ose dudu," een naam gebruikt door de mensen van de Yoruba van westerse Nigeria die betekent letterlijk "zwarte zeep." De kleur van zwarte zeep kan variëren van lichtbruin tot diep zwart, afhankelijk van de methode van de productie. Zwarte zeep bevat ingrediënten die gunstig zijn voor de huid.

Palm olie

Zwarte zeep ingrediënten

Palmolie is een ingrediënt in zwarte zeep die rijk is aan antioxidanten. Het bevat zowel tocoferolen en Tocotriënol, beide vormen van vitamine E, die wordt gebruikt bij de behandeling van acne en eczeem. Palmolie bevat ook caroteen. Caroteen, tocoferolen en Tocotriënol verminderen alle help celschade veroorzaakt door giftige stoffen en milieuvervuiling.

Palmpitolie

Zwarte zeep ingrediënten

Palmpitolie is een ander ingrediënt in zwarte zeep en wordt gewonnen uit de zaden van de groenten van de Afrikaanse palmboom. Het wordt gebruikt om het schuim en de hardheid van zeep en is rijk aan laurinezuur, die helpt om te vernietigen organismen zoals schimmels, bacteriën en virussen. Palmpitolie is vergelijkbaar in aard en eigenschappen met kokosolie.

Cacao boter

Zwarte zeep ingrediënten

Zwarte zeep bevat ook cacaoboter, een natuurlijk vet dat gewonnen uit de cacao bonen. Vitaminstuff.com merkt op dat cacaoboter is een zeer goede moisturizer en gemakkelijk geabsorbeerd door de huid. Vaak is het aanbevolen voor de behandeling van eczeem en dermatitis.

Shea Butter

Zwarte zeep ingrediënten

Shea boter, ook bekend als karité boter is omdat het is gemaakt uit de noten van de boom van karité, een ander ingrediënt in zwarte zeep. Shea butter wordt gebruikt voor het genezen van brandwonden, littekens, dermatitis, psoriasis en zweren, evenals roos en striae. Het kan rimpels verminderen door hydraterende de huid terwijl de verhoging van de omloop en de bevordering van vernieuwing van de cel. Het bevat kaneelzuur, die helpt bij het beschermen van de huid tegen schadelijke UV-stralen.

Loog Component

Zwarte zeep ingrediënten

Zwarte zeep krijgt zijn kenmerkende kleur van een vorm van potas, kaliumhydroxide, die wordt afgeleid uit de as van de weegbree skins, cacao peulen en shea boomschors en is het bijproduct van de productie van shea.


gerelateerde artikelen