Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van het eten van noten & zaden?

November 15

Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van het eten van noten & zaden?

Noten en zaden, zoals amandelen, walnoten, pistachenoten, pecannoten, pompoenpitten, zonnebloempitten en pinda's alle bevatten een groot aantal gezonde voedingsstoffen. Slechts een handjevol maakt een krachtige vuist van vitaminen, mineralen en vetten, al welke werk samen aan invloed hebben op je hart, je hersenen en je taille. Gewoon 1 ounce per dag kan verminderen ontsteking en verstrekken verzadigende vezels, eiwitten en mineralen immuunsysteem stimuleren.

Hart-gezond vet

Noten en zaden bevatten gezonde mono- en meervoudig onverzadigde vetten. Deze vetten zijn essentieel voor de gezondheid door ontsteking beheren en onderhouden van de normale structuur van elke cel in ons lichaam. Verzadigde en transvetten, gevonden in vlees, full-vet zuivelproducten, gebakken en bewerkte voedingsmiddelen kunnen schadelijk zijn voor ons lichaam door triggering ontsteking. Onderzoek toont aan dat diëten die hoog in deze ongezonde vetten tot allerlei ziekten leiden kunnen. Het kiezen van gezonde vetten in plaats daarvan kan lager cholesterol en ontsteking verminderen. Een studie gepubliceerd door de "British Medical Journal" in 1998 bleek dat personen die noten vijf keer per week verbruikt een 35% vermindering kans op hart-en vaatziekten.

Vullen van Fiber

Fiber helpt bij het trage spijsvertering, waarmee u kunt voelen volledige langer. Dit vertaalt zich in het eten minder, die na verloop van tijd tot verlies van het gewicht leiden kan. De rol van vezel stopt niet daar. Vezel inname van fruit, groenten, volle granen en noten helpt bij het verlagen van cholesterol. Er zijn verschillende mechanismen waarmee dit gebeurt. Eerst, vezel bindt aan galzuren, die nodig zijn om te verteren vet. Dit proces niet alleen vet absorptie vermindert, maar ook leidt tot cholesterol worden gebruikt ter vervanging van galzuren uitgescheiden wanneer gebonden aan de vezels. Ten tweede, het gistingsproces van vezel dat zich in de darmen voordoet veroorzaakt een korte keten-vetzuren propionaat aan formulier genoemd. Propionaat fungeert in de lever om te voorkomen dat het enzym HMG-CoA-reductase triggering productie van cholesterol. De "American Journal of Clinical Nutrition" onderzoek dat een extra korting van 25 procent in cholesterolgehalte gevonden na moer verbruik die kan niet verklaard worden uit de samenstelling van gezond vet alleen gepubliceerd. Onderzoekers gespeculeerd dat vezels en minerale inhoud in noten verantwoordelijk waren.

Plantaardige eiwitten

Een plantaardig dieet is op dit moment wordt aanbevolen door de Amerikaanse kanker vereniging voor de preventie van hart-en vaatziekten en kanker. Dit dieet bevat enkele magere eiwitten, zoals pluimvee of vis, en is hoog in fruit, groenten, peulvruchten en gehele korrels. Rood vlees, verwerkte vleeswaren en geraffineerde voedingsmiddelen beperkt. Een studie gepubliceerd door "Verkeer" in 2008 die meer dan 72.000 vrouwen gevolgd voor de 28 jaar bleek dat vrouwen die een plantaardig dieet koos een meer dan 25 procent daling van zowel hart-en vaatziekten en kanker. Een ounce van noten bevat gemiddeld 6 g eiwit.

Machtige mineralen

Noten en zaden bevatten mineralen als magnesium, zink, calcium en fosfor nodig voor bot-ontwikkeling, immuniteit en energie productie. De Nurses' Health Study bleek dat proefpersonen die de hoogste hoeveelheid magnesium, ongeveer 350 milligram per dag verbruikt aanzienlijk minder ontsteking dan die met de laagste inname. Ontsteking is gerelateerd aan bijna elke ziekte en heeft directe links naar hart-en vaatziekten en type II diabetes. Een ounce van zonnebloempitten kernels bevatten 100 mg magnesium. Calcium is een mineraal die nodig zijn voor de ontwikkeling van de bot, maar het is ook nodig voor het verzenden van signalen naar cellen en energieproductie. Een ounce van amandelen biedt 75 milligram calcium.

In een notendop

Een handvol noten, of ongeveer 1 ounce, is een portie. Willen consumeren een verscheidenheid van noten en zaden, omdat ze allemaal verschillende vitaminen, mineralen en ratio's van gezonde vetten bevatten. Dit zal geven niet alleen uw smaakpapillen één of andere verscheidenheid maar ook voor zorgen dat je lichaam voldoende hoeveelheden van alles te bieden hebben de noten van verschillende voedingsstoffen krijgt. Kiezen voor noten of zaden in hun meest natuurlijke staat, zonder toegevoegde olie of zout. Dus volgende keer dat u iets knapperig hunkert, overslaan van de aardappels, chips en geniet van die schuld-vrije verlangen door grijpen sommige noten of zaden.


gerelateerde artikelen