Dieet voor iemand met reumatoïde artritis

June 16

Dieet voor iemand met reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis of RA, is een auto-immuunziekte die zich richt op de gezamenlijke voering de synoviale membraan genoemd. Symptomen kan slaan tussen de leeftijden van 30 en 50. Met andere chronische ziekten, zoals diabetes, speelt dieet een vitale rol in het beheer van de ziekte; echter, er is weinig bewijs ter bevestiging van de voordelen van bepaalde diëten voor reumatoïde artritis, volgens het nationaal centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde.

Effecten van reumatoïde artritis

Het is niet bekend wat de oorzaak van reumatoïde artritis, maar hormonen, roken, genetica en milieu blootstelling wellicht een rol. Reumatoïde artritis kunnen grote vernietiging aan de gewrichten, waardoor de ontsteking zich kan verspreiden naar andere organen, zoals hart, ogen en longen. Het risico voor hart-en vaatziekten en kanker toeneemt evenals. Symptomen van reumatoïde artritis zijn zwelling, vermoeidheid, pijn in de gewrichten, verlies van eetlust en koorts. Meer vrouwen dan mannen worden getroffen door de ziekte.

Voedingsmiddelen die verdere gewrichtsontsteking

De enzymen die belangrijke oorzaken van gewrichtsontsteking zijn zijn verergerd wanneer je eet voedsel dat meer omega-6 dan omega-3 vetzuren. Voedingsmiddelen met omega-6 vetzuren zijn meestal overwegend in snack en gefrituurd voedsel gemaakt met maïs, zonnebloem, saffloer, sojabonen en katoenzaad oliën. Eierdooiers en vlees hebben omega-6 vetzuren als goed. Goede bronnen van omega-3 vetzuren zijn haring, makreel, zalm en tonijn. Obesitas is verbonden met artritis, en een dieet hoog in snacks en gefrituurd voedsel kan leiden tot gewichtstoename. Extra gewicht verergert knieën, heupen en andere gewicht dragende gewrichten, veroorzaakt pijn.

Ideale eten gewoonten

Ingrepen in het dieet kunnen u helpen beheren pijn en stijfheid veroorzaakt door reumatoïde artritis verminderen. Plantaardige voedingsmiddelen bevatten anti-oxidanten en fytochemicaliën, die kunnen verminderen de activiteit van enzymen en verminderen van gewrichtsontsteking. Eet meer vegetarisch of veganistisch maaltijden, met inbegrip van noten, verzadigde vetten verlagen door het vermijden van vlees en het verhogen van vezel in uw dieet. Thee en chocolade zijn goede bronnen van fytochemicaliën die je regelmatig moet consumeren. Het mediterrane dieet omvat allermeest naar de Voedingsgroepen en vermindert de kans van u die een nutritionele deficiëntie van het eten van een dieet meestal op basis van planten. Het bevat fruit, groenten, granen, peulvruchten, vis en olijfolie en is laag in rood vlees. Elimineren van bepaalde voedingsmiddelen uit uw dieet zal help u weet welke levensmiddelen veroorzaken gewrichtsontsteking, maar zorg ervoor dat uw dieet bevat een verscheidenheid van voedingsmiddelen voor goede voeding. (zie referentie 3)

Voedingssupplementen

Onderzoek is gaande zijn over de gevolgen van ingrepen in het dieet en kruiden en voedingssupplementen op reumatoïde artritis. Voorlopig bewijs van het National Center voor complementaire en alternatieve geneeskunde toont aan dat vissen olie, gamma-linoleenzuur, het kruid thunder god wijnstok, koenjit, gember en groene thee is bemoedigend in het verlichten van tedere gewrichten en ochtendstijfheid. Hoge doseringen van een supplement kunnen echter, schade veroorzaken in het lichaam. Visolie kan bijvoorbeeld communiceren met bepaalde medicijnen, met inbegrip van bloed verdunners en drugs gebruikt voor hoge bloeddruk. Praat altijd met uw arts voordat u herbal behandelingen gebruikt voor de behandeling van reumatoïde artritis.


gerelateerde artikelen