Lijst van voedingsmiddelen rijk aan vitamine B12

June 6

Lijst van voedingsmiddelen rijk aan vitamine B12

Overzicht

Vitamine B12, ook bekend als Cyanocobalamine of cobalamin, is een essentiële voedingsstof die betrokken zijn bij vele stofwisselingsroutes. De aanbevolen dagelijkse inname van vitamine B12 is 2,4 microgram per dag voor volwassenen over de leeftijd van 19. Zwangere en zogende vrouwen wordt geadviseerd om te consumeren iets meer, 2.6 en 2,8 microgram, respectievelijk.

De meeste Amerikanen kunnen inspelen op hun behoefte aan vitamine B12 via dieet alleen, en suppletie is vaak niet nodig. Echter, sommige bevolkingsgroepen kunnen willen overwegen met inbegrip van verrijkte voedingsmiddelen in hun dieet of een B12 supplement. Als mensen leeftijd, wijzigingen in het spijsverteringsstelsel resultaat in minder B12 wordt geabsorbeerd uit voedsel. Dientengevolge, verrijkte voedingsmiddelen en supplementen kunnen de beste bron van vitamine B12 voor volwassenen over de leeftijd van 50.

Strikt vegetarisch en veganisten wellicht ook aanvullende B12 consumeren of opnemen van voedingsmiddelen verrijkt met deze voedingsstof. Omdat vitamine B12 komt van nature in dieren afkomstige levensmiddelen, zijn mensen die ervoor kiezen om te voorkomen dat producten van dierlijke oorsprong meest bedreigde voor onvoldoende inname van vitamine B12. Voordat u een voedingssupplement toevoegt aan uw dieet, raadpleeg dan uw arts eerst om te bespreken wat het beste voor u.

Schaal-en schelpdieren, vlees en gevogelte

Lijst van voedingsmiddelen rijk aan vitamine B12

De zeevruchten zijn een van de rijkste bronnen van natuurlijke vitamine B12, vooral schaaldieren. Een portie 3 oz. kokkels biedt 84 microgram B12, terwijl oesters 29 microgram per 3 oz. Fin vis, bevatten zoals makreel, tonijn en zalm, zijn ook goede bronnen. Een portie 3 oz. Atlantische makreel bevat 16 microgram, blauwvintonijn bevat 9 microgram en zalm 2,3 microgram vitamine B12 bevat. Als u vissen en/of schaaldieren op een regelmatige basis verbruiken, kunt u gemakkelijk uw behoeften voor vitamine B12.

Vlees en gevogelte zijn ook rijk aan vitamine B12. Drie oz. van geroosterd rundvlees bevatten 1.3 microgram B12, terwijl hetzelfde gedeelte van de gebraden kip of kalkoen biedt 0.3 microgram.

Zuivel en ei bronnen

Lijst van voedingsmiddelen rijk aan vitamine B12

Zelfs voor vegetariërs die ervoor kiezen niet te consumeren van vlees of vis, voldoende hoeveelheden vitamine B12 verkregen kunnen worden door consumptie van eieren en zuivel voedingsmiddelen. Het is dus makkelijker voor lacto-ovo vegetariërs te verkrijgen van voldoende hoeveelheden van B12 dan veganisten, die niet elke vorm van vlees, eieren of zuivel consumeren.

Een 8 oz. kopje magere melk biedt 0.9 microgram B12 en 1 oz. van de meeste soorten kaas biedt een vergelijkbaar bedrag. Bij de meeste volwassenen zou dit ongeveer 37 procent van de B12 die u nodig heeft voor de dag gelijk. U kunt uit één groot ei, 0.6 microgram vitamine B12. Als je echter alleen het eiwit eet, je zult missen op deze waardevolle nutriënten, alsmede anderen die zijn opgenomen in de dooier. Als je probeert te beperken van cholesterol, kunt u overwegen een cholesterol-vrij vloeibaar ei-vervanger gebruiken in plaats van alleen het eiwit, zoals ei substituten meestal met vitamine B12 en andere voedingsstoffen, zoals ijzer verrijkt zijn.

Verrijkte voedingsmiddelen

Lijst van voedingsmiddelen rijk aan vitamine B12

Vitamine B12 is aan sommige levensmiddelen toegevoegd, dus zelfs dat als je niet de eerder genoemde bronnen eet, u kunt nog steeds uw behoeften. Ontbijtgranen, nondairy melk (soja melk, rijstmelk, o.a.), soja eiwit voedingsmiddelen zoals vegetarische hamburgers, en sommige margarines.

Controleer de voeding feiten paneel tijdens het winkelen om te zien als een product vitamine B12 biedt. Het is sterk stimuleert dat vegetariërs of veganisten verrijkte levensmiddelen op een regelmatige basis verbruiken om te voorkomen dat deficiëntie.


gerelateerde artikelen