Voedsellijst voor ADHD

May 9

Attention deficit hyperactivity disorder, of ADHD, is een aandoening van het centrale zenuwstelsel, volgens Dr. James Balch en Phyllis Balch, auteurs van Prescription for Nutritional Healing. Het wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan symptomen, zoals leerproblemen, slaapstoornissen, onvermogen voor het beheer van stress, stemmingswisselingen, zelf-destructief gedrag en sociale problemen. Hoewel de precieze oorzaak is niet bekend, kunnen erfelijkheid, voedsel conserveermiddelen, allergieën en zuurstof ontbering bij de geboorte bijdragen aan deze aandoening. De Balches en andere natuurlijke helende voorstanders geloven dat bepaalde voedingsmiddelen kunnen helpen verminderen de symptomen van ADHD.

Praat met uw arts voordat het wijzigen van uw dieet naar adres ADHD. Deze aandoening meestal vereist lopende medische en psychologische behandeling.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetten die nodig zijn voor een goede hersenfunctie. Zij helpen uw lichaam te bouwen gezonde hersenencellen, en helpen reguleren van de productie van de neurotransmitter chemicaliën in de hersenen dat besturingselement gedrag en stemming. Leren en gedragsmatige problemen zijn gemeenschappelijk onder kinderen en volwassenen met ADHD, en voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren kunnen helpen verminderen van gedragsproblemen en leren te verbeteren. Omega-3 vetzuren zijn te vinden in vette vis, zoals tonijn, sardienen, haring en zalm, volgens de website van elk dieet. U kunt ook omega-3 vetzuren verkrijgen uit lijnzaad en lijnzaad olie. Boven uw koude ontbijtgranen of havermout met lijnzaad, of in sommige lijnzaadolie of zaden aan je smoothies toevoegen. Er is momenteel geen aanbevolen dagelijkse inname van omega-3 vetzuren.

B-vitamines

B-vitamines zijn essentieel voor een goede hersenfunctie. Vitamine B-5 kan helpen uw producten tranquilizing chemicaliën in de hersenen die verminderen kunnen hyperactiviteit en gedragsmatige stoornissen geassocieerd met ADHD, volgens de Balches. Het verhogen van uw inname van vitamine B-5 door het consumeren van de paddenstoelen, volkoren producten, varkensvlees, rundvlees, eieren en peulvruchten. Niacine of vitamine B-3, kan verkeer naar uw hersenen, bij het leveren van vitale voedingsstoffen ter ondersteuning van de cognitie, geheugen en sociale respons verbeteren. Vitamine B-3 is gevonden in de lever van rundvlees, aardappelen, tomaten en eieren. Vitamine B-12 helpt je lichaam vetten die de zenuwuiteinden in je hersenen te tegen giftige stoffen en virussen, die helpen voorkomen dat ADHD-symptomen beschermen kunnen van de verslechtering produceren. Vitamine B-12 komt voor in vis, gevogelte, varkensvlees, rundvlees, zuivelproducten en eieren.

Vitamine C

Vitamine C is een krachtige immuun systeem enhancer, waardoor mogelijk ziektes die symptomen van ADHD kunnen verhogen, volgens de Balches. Het kan ook verbetering van uw hersenen productie van anti-stresshormonen die helpen beteugelen van ongecontroleerd gedrag, slaapstoornissen en hyperactiviteit geassocieerd met ADHD. Vitamine C heeft antioxiderende eigenschappen, en kan verhinderen dat de oxidatie van moleculen van de vrije radicalen die van hersencellen aanvallen kunnen. Verhoog uw vitamine C-inname door het eten van avocado's, spinazie, sinaasappelen, zwarte aalbessen, uien, broccoli, kiwi, tomaten en rode, gele en oranje paprika.

Voedsel om te vermijden

Vermijd voedsel dat de symptomen van ADHD verergeren kunnen. Deze omvatten levensmiddelen die synthetische bewaarmiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers bevatten, volgens de Balches. Levensmiddelen die cafeïne, geraffineerde suiker en witte bloem ook symptomen kunnen verergeren, en moeten worden vermeden. Je moet ook wegblijven van abrikozen, appels, kersen en pruimen--deze voedingsmiddelen bevatten chemische stoffen genaamd salicylaten, die ADHD-symptomen kunnen verergeren.


gerelateerde artikelen